duminică, 3 martie, 2024

Comunitatea credincioşilor catolici din Ungaria îl aşteaptă pe Papa Francisc ‘cu mare bucurie şi cu mare drag

Distribuie:

Publicat:

Comunitatea credincioşilor catolici îl aşteaptă pe Papa Francisc cu mare bucurie şi cu mare drag – a scris cardinalul Péter Erdő, arhiepiscop de Esztergom-Budapesta, într-un mesaj remis agenţiei ungare de presă MTI.

Cardinalul a reacţionat la faptul că Papa Francisc a anunţat oficial duminică la prânz, că va vizita Budapesta şi va participa în data de 12 septembrie la liturghia de încheiere a celui de-al 52-lea Congres Euharistic Internaţional.

Péter Erdő a precizat: ne rugăm ca, odată cu ameliorarea situaţiei epidemice, “vizita Sfântului Părinte să fie pentru noi un semn al speranţei şi al unui nou început”, informează hirado.hu.

Cardinalul a adăugat că este deosebit de important faptul că Papa Francisc va asista personal la liturghia de închidere, întrucât, la congresele euharistice capul bisericii este reprezentat, de obicei, de către legatul papal. Aşa s-a întâmplat şi la ultimul congres de la Cebu (Insulele Filipine), unde Papa Francisc a trimis un mesaj video. Papa Ioan Paul al II-lea a participat ultima dată la acest eveniment mondial, cu 21 de ani în urmă, când congresul a fost organizat la Roma.

Ultima vizită papală în Ungaria a avut loc acum 25 de ani, în 1996, când Papa Ioan Paul al II-lea s-a deplasat la Pannonhalma şi la Győr.

Congresul euharistic internaţional, amânat din toamna anului 2020, va avea loc la Budapesta în perioada 5-12 septembrie a acestui an. Ungaria va găzdui evenimentul pentru a doua oară. Cu ocazia celui de-al 34-lea Congresul Euharistic Mondial, desfăşurat la Budapesta în mai 1938, la liturghia de încheiere au participat jumătate de milion de credincioşi în Piaţa Eroilor din capitala Ungariei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img