vineri, 19 aprilie, 2024

Concluziile surprinzatoare ale cercetatorilor despre efectele terapeutice ale busuiocului

Distribuie:

Publicat:

Cercetatorii romani si indieni sunt realizatorii mai multe studii care scot in evidenta efectele benefice ale busuiocului. Consumul busuiocului combate toxiinfectiile alimentare si inflamatiile reumatice, spun specialistii.

Cercetatorii sustin ca persoanele care consuma zilnic un litru de apa in care adauga o picatura de ulei volatil de busuioc sunt mai rezistente la infectiile cu bacterii luate din alimente. De asemenea,  in sezonul cald, infuzia cu busuioc combate bacteriile care produc toxiinfectiile alimentare, dar si efectele atat de neplacute ale acestora: voma, diarea si  starile febrile.

Constatarile surprinzatoare ale specialistilor indieni  despre efectul tincturii de busuioc

Totodata, si cercetatorii indieni au manifestat un interes deosebit pentru efectele tratamentului cu busuioc asupra organismul uman.  In aceasta privinta, cercetatorii de la Colegiul de Farmacie Poona din India au realizat un studiu care evidentiaza proprietatea antiinflamatorie a busuiocului. In mod surprinzator, tinctura obtinuta din aceasta planta a redus inflamatiile reumatice ale bolnavilor cu un procent de 73 %, la un interval de 24 de ore de la inceperea tratamentului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img