marți, 16 aprilie, 2024

Condimentul paradoxal: Da gust bun preparatelor, dar NU ai voie sa il mananci

Distribuie:

Publicat:

Foile de dafin sunt un condiment extrem de popular și des folosit în numeroase preparate. Acestea oferă o aromă subtilă însă, spre deosebire de alte ierburi culinare, este recomandat să le îndepărtezi înainte de a servi mâncarea. Multe persoane le consideră toxice, dar nu acesta este motivul.

Iată de ce nu ar trebui să mănânci foi de dafin.

Ce sunt foile de dafin?

Foile de dafin provin din planta Laurus nobilis, nativă din zona mediteraneană. Acestea sunt cunoscute pentru aroma și gustul subtil pe care îl oferă preparatelor, iar asta datorită uleiurilor esențiale. Odată cu trecerea timpului, acestea devin mai aromate. Dacă muști dintr-o foaie de dafin cel mai probabil vei simți un gust amar.

Frunzele folosite pentru gătit au o formă ovală și o dimensiune de aproape șapte centimetri. Când sunt proaspete au un luciu aparte și o culoare verde închis, dar atunci când sunt uscate, au o nuanță măslinie.

De ce să nu mănânci foi de dafin?

Studiile făcute în laborator asupra uleiurilor esențiale care se regăsesc în foile de dafin arată că acestea ar putea fi toxice anumitor patogeni periculoși, precum bacterii și fungi. Practic, nu sunt toxice pentru oamen și sunt sigure de folosit la gătit. De asemenea, de-a lungul timpului au fost folosite în medicina tradițională datorită proprietăților antimicrobiene.

CONTINUAREA PE EXQUISL.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img