miercuri, 6 decembrie, 2023

Coronavirus: Germania a inregistrat 247 de noi cazuri de imbolnavire si sase decese

Distribuie:

Publicat:

Autorităţile sanitare germane au anunţat duminică dimineaţă 247 de noi cazuri de coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore, relatează DPA.

Numărul total al infecţiilor în Germania de la începutul pandemiei a ajuns astfel la 186.269, conform Institutului Robert Koch (RKI), autoritatea de boli infecţioase din Germania.

Numărul deceselor a crescut cu şase în ultimele 24 de ore, ceea ce ridică numărul total al morţilor la 8.787, potrivit Agerpres.

Alţi 300 de pacienţi s-au recuperat, astfel că numărul total al persoanelor bolnave cu COVID-19 care au învins virusul a ajuns la 172.200, conform RKI.

Institutul Robert Koch a precizat că datele ar putea fi ajustate după noi verificări.

Rata de reproducere, care măsoară capacitatea de răspândire a virusului, a crescut peste valoarea critică de 1, ajungând la 1,02 duminică. Cu o zi în urmă, acest indicator era de 0,86.

De la mijlocul lunii mai, RKI a măsurat de asemenea rata de reproducere la interval de şapte zile, care este mai puţin supusă fluctuaţiilor.

Acest indicator era de 1,09 duminică, reflectând rata infecţiilor din precedentele 8-16 zile.

Deşi Germania are un număr ridicat de cazuri de coronavirus, numărul deceselor a rămas scăzut comparativ cu ţările din jurul său.

Numărul de noi cazuri a scăzut semnificativ de la introducerea unei serii de restricţii la nivel naţional în martie.

Multe dintre măsuri au fost ridicate treptat de guvernele regionale din cele 16 landuri din Germania

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img