miercuri, 24 aprilie, 2024

Criza fara precedent in Argentina si Uruguay: Pana totala de curent in ambele tari, chiar in ziua alegerilor

Distribuie:

Publicat:

O pană masivă de curent afectează toată Argentina și întreg Uruguayul, a informat duminică unul dintre principalii furnizori argentinieni de energie electrică, citat de BBC, potrivit Mediafax.

Potrivit unor informații, pana de curent afectează și unele regiuni din Brazilia și Paraguay.

Potrivit informațiilor din presa argentiniană, problemele cu alimentarea cu energie electrică au început la ora locală 7:00 (ora 13:00, ora României) și au coincis cu ora la care s-au deschis urnele pentru alegerile locale.

„O avarie majoră a sistemelor interconectate de distribuție a lăsat toată Argentina și întreg Uruguayul fără energie”, a anunțat pe Twitter compania de distribuție a energiei electrice Edesur.

Ministrul argentinian al Energiei, Gustavo Lopetegui, a declarat că încă nu a fost stabilită cauza avariei. El a mai anunțat că se lucrează la remedierea avariei, însă ar putea să treacă ore întregi până la reluarea alimentării cu energie.

Edesur a anunțat că alimentarea cu energie s-a reluat în anumite părți ale capitalei Buenos Aires, iar compania uruguayană UTE a anunțat că a reluat alimentarea doar în zonele de coastă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img