Ingrediente:
12 aripioare de pui
zeama de la o lamaie
1 lingura miere de albine
Pentru marinata:
coaja rasa de la o lamaie
1 lingurita piper negru
1 lingurita sare
1/2 lingurita usturoi pudra
Dupa gatit:
2 linguri unt topit
Mod de preparare:
1. Incinge cuptorul la 230 de grade Celsius.
2. Injumatateste aripirile si pune-le intr-un bol, impreuna cu zeama de lamaie amestecata cu miere de albine.
3. Separat amesteca toate ingredientele pentru marinata.
4. Unge cu jumatate din marinata aripile si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt (trebuie sa fie una langa alta).
5. Baga tava in cuptor pentru 30-40 de minute, timp in care se rumenesc si devin usor crocante.
6. Cu 5 minute inainte de a scoate tava, amesteca untul topit cu cealalta jumatate de marinata.
7. Scoate aripile de pui intr-o farfurie si toarna peste ele mixul pregatit anterior.