CULINAR:Chiftelute de post – reteta pentru Postul Craciunului

Publicat:

Ingrediente:

1 paine intermediara, mai veche
3-4 linguri de faina alba
1 cana de pesmet
un sfert pachet de margarina
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
4-5 catei de usturoi
1 ceapa mare
piper
sare
o lingura mustar
putin marar tocat
ulei pentru prajit
2 linguri boia de ardei dulce

Mod de preparare chiftelute de post:

1. Pune painea la inmuiat. Dupa ce s-a inmuiat bine, stoarce-o tare.
2. Da prin masina de tocat carne usturoiul, painea, ceapa si mararul.
3. Incorporeaza in mix faina alba, margarina topita, bicarbonatul, mustarul si pesmetul (pastreaza cateva linguri). Potriveste de sare si piper. Omogenizeaza si lasa deoparte cam un sfert de ora.
4. Incinge uleiul la foc mediu.
5. Ia cate o lingura din compozitie, trece-o prin pesmetul pastrat, modeleaz-o intre palme, apoi pune-o la prajit.
Scoate aceste chiftelute de post pe niste prosoape absorbante de bucatarie pentru a elimina excesul de ulei. Le poti servi cu orez sau cu o garnitura de legume.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img