joi, 25 aprilie, 2024

CULINAR: Tocanita ardeleneasca cu mamaliguta

Distribuie:

Publicat:

Ingrediente :
– 400 – 500 gr. carne de porc
– 1 ardei rosu
– 3 cepe
– 2 catei de usturoi
– 1 morcov
– 600 ml apa
– 1/2 lingurita sare
– 1/2 lingurita boia dulce
– 1/4 lingurita chimen
– 1/4 lingurita cimbru
– 1 ceasca bulion
– 1 lingurita faina
– patrunjel, piper

Supa crema de toamna pentru imunitate

Preparea: carnea se taie cubulete si se pune în tigaie/cratita/ceaun cu 2 linguri de ulei. Se gateste pana se rumeneste frumos. Ceapa si usturoiul se toaca marunt, ardeiul cubulete si morcovul rondele. Legumele tocate si condimentele se adauga peste carnea rumenita si se calesc 5 minute împreuna. Se adauga apa, se acopera cu un capac si se fierbe la foc mic aprox. 60 minute.

Se adauga bulionul si faina dizolvata în putina apa, apoi ingredientele. Se da în doua-trei clocote si se opreste focul. Se condimenteaza dupa gust si se adauga patrunjelul. Tocanita de porc se serveste cu mamaliguta calda  alaturi de cateva muraturi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img