joi, 18 aprilie, 2024

Cum au apărut regele Charles și regina Camilla în public după ce a trecut perioada de doliu! Apariție uluitoare

Distribuie:

Publicat:

A trecut perioada de doliu regal după moartea Reginei Elisabeta a II-a, iar Regele Charles al III-lea și soția au avut primul eveniment public. În cadrul cadrul festivităților organizate cu ocazia Jubileului de Platină al reginei Elisabeta a II-a, regele a oferit statutul de oraș localității Dunfermline, vechea capitală a Scoției.

Primul eveniment public al Regelui Charles

Monarhul britanic a transmis „cele mai calde felicitări” noului oraș din Scoţia – Dunfermline, vechea capitală a Scoției, spunând că decizia sa „i-ar umple inima de bucurie dragei mele mame”. Regele a profitat de ocazie pentru a le spune tuturor celor prezenți la eveniment, că mama sa, regretata Regină a avut o dragoste profundă pentru Scoția, pe care a descris-o drept „unul dintre fundamentele vieţii ei”.

„În timp ce sărbătoriţi statutul binemeritat de nou oraş al Scoţiei, nu pot decât să îmi exprim cele mai calde felicitări şi urările mele din inimă pentru anii care vor urma”, le-a transmis Charles localnicilor.

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață la data de 8 septembrie, la reședința sa de vară – Castelul Balmoral din Scoția. Avea 96 de ani și era din ce în ce mai slăbită, motiv pentru care, pentru prima dată în istorie, anul acesta a cedat locul său la evenimente publice, lui Charles care iată acum a devenit noul monarh britanic.

Prima imagine oficială cu Regele Charles, regina consoartă și noii prinți de Wales

A apărut prima fotografie cu Charles al III-a, regina consoartă Camilla și noi prinți de Wales – William și Kate Middleton. Fotografia a fost făcută pe 18 septembrie, la Palatul Buckingham, când s-au reunit toți șefii de stat sosiți la Londra pentru a depune un ultim omagiu pentru Regina Elisabeta a-II-a.

Charles a luat locul mamei sale la tron imediat după decesul acesteia. În câteva luni va avea loc ceremonia de încoronare a noului monarh britanic. Potrivit informațiilor apărute în spațiul public de la surse regale, Charles își dorește o ceremonie mai restrânsă decât cea pe care a avut-o mama sa la încoronare, însă va avea grijă să fie îmbinate elementele tradiționale cu cele moderne, adaptate vremurilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img