vineri, 29 martie, 2024

Cum au reușit medicii thailandezi să trateze cazurile severe de infecție cu coronavirus

Distribuie:

Publicat:

Medicii thailandezi au avut succes în tratarea cazurilor severe de coronavirus cu o combinație de medicamente pentru gripă și HIV, rezultatele inițiale prezentând o îmbunătățire semnificativă la 48 de ore de la administrarea tratamentului, au declarat aceştia duminică, potrivit Reuters. Medicii de la Spitalul Rajavithi din Bangkok au declarat că o nouă abordare în tratamentul coronavirusului a îmbunătățit starea mai multor pacienți aflaţi sub îngrijirea lor, inclusiv o femeie chineză, în vârstă de 70 de ani, din Wuhan, care a fost testată pozitiv de coronavirus timp de 10 zile.

Tratamentul medicamentos include un amestec de medicamente anti-HIV lopinavir și ritonavir, în asociere cu oseltamivir medicamentos pentru gripă în doze mari.

„Aceasta nu este vaccinul, dar starea pacientului s-a îmbunătățit mult. De la testarea pozitivă timp de 10 zile sub îngrijirea noastră, după aplicarea acestei combinații de medicamente, rezultatul testului a devenit negativ în 48 de ore ”, a declarat reporterilor dr. Kriangska Atipornwanich, un specialist în boli de plămâni de la spitalul Rajavithi.

„Perspectivele sunt bune, dar trebuie să facem mai multe studii pentru a stabili dacă acesta poate fi tratamentul standard”, a adăugat acesta. Oficialii chinezi din domeniul sănătății administrează deja medicamentele pentru HIV și gripă pentru a lupta împotriva coronavirusului. Utilizarea celor trei medicamente împreună într-un cocktail pare să îmbunătățească tratamentul, au spus medicii thailandezi.

Un alt medic a spus că o abordare similară la alți doi pacienți a dus la o reacție alergică la unul dintre ei, dar celălalt a arătat o îmbunătățire.

„Am urmat practicile internaționale, dar medicul a crescut doza unuia dintre medicamente”, a declarat Somsak Akkslim, directorul general al Departamentului Servicii Medicale, referindu-se la medicamentul împotriva gripei, Oseltamivir.

Somsak a declarat că Ministerul Sănătății se va întâlni luni pentru a discuta despre tratamentul de succes în cazul pacientului de 70 de ani, dar a spus că este încă prea curând să spunem că această metodă poate fi aplicată tuturor cazurilor.

„Inițial, vom aplica această metodă doar în cazurile grave”, a spus el.

Thailanda a înregistrat 19 cazuri de coronavirus. Dintre pacienții thailandezi, opt și-au revenit și au plecat acasă, în timp ce 11 sunt încă sub tratament în spitale.

Nightwhisper

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img