vineri, 29 martie, 2024

Cum îți dai seama că respiri incorect: Rezistența scăzută la efort ar putea fi unul dintre semne

Distribuie:

Publicat:

Respiri incorect? Poți să afli asta dacă ții cont de anumite simptome pe care ți le oferă corpul. Creșterea tensiunii arteriale și rezistența scăzută la efort pot fi semne că respiri incorect.

Stilul de viață sănătos înseamnă, în concepția majorității, o dietă echilibrată, mișcare și evitarea stresului.

În cartea Respirația: noua ştiinţă a unei arte pierdute, jurnalistul american James Nestor demonstrează că din ecuația modernă a unei vieți sănătoase lipsește un element-cheie: respirația corectă. Acesta este un adevăr cunoscut de milenii de adepții Tao, uitat de omul modern, redescoperit relativ recent, dar insuficient cunoscut de publicul larg.
James Nestor susține că omul are „cea mai deficientă respirație din tot regnul animal”, iar printr-un experiment inedit a studiat consecințele acesteia, scrie csid.ro.

Jurnalistul american și-a astupat nările cu dopuri de silicon, apoi, sub supravegherea specialiștilor de la Universitatea Stanford, a adoptat un regim de viață „sănătoasă”, cu dietă controlată, mișcare și respectarea orelor de somn.

Rezultatul experimentului a fost unul surprinzător: respirația incorectă, pe gură, a influențat negativ mare parte a parametrilor sănătății.

Nările funcționează ca un sistem de ventilație, controlând temperatura, tensiunea arterială și neurotransmițătorii care ne influențează starea de spirit, emoțiile și stadiile somnului, observă James Nestor.

Iar acestea sunt doar o parte dintre modificările care au loc în organism.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img