joi, 28 martie, 2024

Cum iti pui sanatatea in pericol: Obiectele din casa care te afecteaza fara sa iti dai seama

Distribuie:

Publicat:

Le folosesti zilnic, fara exceptie, si fara ca macar sa constientizezi acest lucru. Fac parte din viata tuturor si fara ele, lumea nu ar mai fi la fel de frumoasa, insa putini stiu ca acestea pot fi extrem de periculoase pentru sanatate. Iata care sunt cele patru obiecte din casa, care iti pot pune sanatatea in pericol daca nu le folosesti in mod corect.

Salteaua

Saltaua de pat este un pericol insesizabil de multe persoane. In timp, pe suprafata saltelei se aduna praf, particule de mucegai si acarieni. Toate acestea sunt daunatoare pentru oameni, in special pentru cei care au probleme respiratii sau alergii. Tocmai din acest motiv expertii recomanda inlocuirea saltelei la fiecare 7-8 ani, potrivit acasa.ro.

Pernele

Ca si in cazul saltelelor, pernele sunt imbibate cu particule de praf, de mucegai si, mai mult, acestea absorb in fiecare noapte seebum, tranpiratie si creme, etc. Este mediul perfet pentru acarieni. Pernele trebuie spalate regulat, de prefereat dupa fiecare sezon. De asemenea, se recomanda schimbarea acestora la fiecare 2-3 ani.

Lenjeria de pat

Lenjeria de pat este cea care aduna cele mai multe impuritati. Praf, celule moarte, seebum. Toate acestea duc la aparitia ciupercilor, bacteriilor si acarienilor. Pentru a evita imbolnavirea este indicat ca lenjeria de pat sa fie spalata cel putin o data pe saptamana. Este de preferat ca in cazul acesteia sa folosesti un detergent care are si rol de dezinfectant.

Prosoapele

Multe persoane considera ca prosoapele sunt curate, doar te stergi cu ele dupa ce te speli. Insa, acestea, pe langa apa retin particule de piele moarta. Umezeala atrage rapid bacteriile care se inmultesc necontrolat. Prosoapele trebuie spalate la fiecare trei zile, in caz contrat te poti alege cu iritatii, alergii si alte neplaceri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img