vineri, 29 martie, 2024

Cum ne ajuta Vitamina U si unde o gasim

Distribuie:

Publicat:

În medicina naturopatica, se comunica faptul ca vitamina U este un compus din sucul de varza, cu uimitoare proprietati de vindecare. Asemanator cu Factorul X al doctorului Price (identificat ca vitamina K2), a fost identificata ca S metilmetionina (SMM).

Între anii 1948-1950, dr. Garnett Cheney, profesor de medicina la Stanford Medical School, a realizat câteva studii care au indicat ca cea mai buna si des întâlnita sursa de SMM se gaseste în frunzele verzei albe. El a creat apoi o ipoteza potrivit careia sucul proaspat de varza poate creste rata de vindecare a pacientilor ce sufera de ulcer gastrointestinal, reflux acid, dureri de stomac, ulcere de piele si ulcere ale tractului digestiv.

De asemenea, poate tine sub control diabetul si întari sistemul imunitar. Dr. Cheney a facut relativ putine studii care indica eficienta consumului sucului proaspat de varza în tratarea ulcerelor de mai multe tipuri. Drept urmare, vitamina U (substanta neidentificata) a devenit parte a arsenalului naturopatic.

Varza este o excelenta sursa de vitamina C. De asemnea, contine cantitati semnificative de glutamina, un aminoacid ce se regaseste din abundenta în intestin si are proprietati antiinflamatorii. Este o sursa de indol 3-carbinol, sau I3C, care este transformat în diindolimetan (DIM) în intestin. Indol 3-carbinol este si un puternic antioxidant care sustine detoxifierea ficatului.

În medicina populara europeana, frunzele de varza se folosesc în tratarea inflamatiei acute. Poate fi introdusa o pasta de varza cruda într-o frunza de varza care se leaga în jurul zonei afectate pentru a reduce disconfortul. Unii sustin ca este eficienta în ameliorarea durerilor sânilor umflati în cazul femeilor care alapteaza.

Ducând mai departe proprietatile curative ale sucului proaspat de varza, s-a observat ca sucul de varza acra are miliarde de bacterii benefice, enzime, vitamine si minerale produse de microflora.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img