Cum să alegeți covorul perfect pentru fiecare cameră din casă

0
71

Ca regulă generală, cumpărați covorul de cea mai mare dimensiune și de cea mai bună calitate pe care vi-l puteți permite și faceți cumpărături. Investiția în covoare de bună calitate înseamnă că acesta vor rezista la uzură pe o perioadă lungă de timp.

Un covor este o modalitate simplă de a vă actualiza podelele și interioarele și de a transforma o cameră. De exemplu, puteți opta pentru un covor gri, un design floral îndrăzneț sau chiar un covor cu părul zgrunțuros. Dar, în funcție de cameră, dimensiune și tema generală pe care doriți să o creați, există multe opțiuni pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a cumpăra covoare.

1. Camera

Covoare diferite se potrivesc unor zone diferite. De exemplu, holurile și bucătăriile tind să aibă mult mai mult trafic de picioare decât un dormitor sau o cameră de zi, prin urmare, cel mai bine este să alegeți covoare care sunt rezistente și ușor de curățat. O nuanță ușor mai închisă sau un covor cu model va fi o alegere bună, deoarece este mai puțin probabil ca acestea să arate urmele de pași între două curățări.

2. Dimensiune

Măsurați, măsurați și măsurați din nou, cu siguranță nu ghiciți. Măsurați-vă spațiul și decideți de acolo ce dimensiuni se vor potrivi cel mai bine. Există câteva reguli pe care le puteți aplica pentru a alege covorul de dimensiunea corectă pentru camera dvs.:

– Evitați aspectul „covorului plutitor", în care aveți un covor mic în mijlocul camerei care nu atinge nicio mobilă. Un scop bun al covorului, pe lângă adăugarea de culoare sau model, este de a crea o zonă care să reunească toată mobila, ceea ce înseamnă că ar trebui să încercați să obțineți un covor de dimensiuni mai mari, astfel încât să atingă sau să treacă sub mobilă.

– Dacă nu sunteți sigur de dimensiunea care va arăta cel mai bine în camera dvs., puteți încerca să asamblați o bucată de hârtie sau un ziar și să acoperiți suprafața pe care vă imaginați că o va acoperi covorul dvs.; acest lucru vă va da o idee despre dimensiune și vă va arăta dacă va trebui să alegeți un covor mai mare sau mai mic. Nu uitați că, cu cât covorul este mai mare, cu atât culoarea/modelul va fi mai dominant în cameră.

3. Forma

Nu sunteți legat de un covor dreptunghiular standard. Un covor cu o formă diferită s-ar putea să se potrivească mai bine spațiului dumneavoastră, de exemplu, dacă aveți o masă circulară, ați putea dori un covor circular mai mare pentru a sta sub masă și scaune.

4. Culoare/model/stil

Luați în considerare utilizarea covorului dvs. și împrejurimile sale – doriți ca acesta să facă o declarație? Un covor este o modalitate bună de a adăuga o explozie de culoare într-o cameră. Un covor cu model poate adăuga personalitate unei încăperi fără a fi prea îndrăzneț.

5. Fibre

Diferite materiale sunt potrivite pentru diferite zone din casă, iar variante precum timpul de care dispuneți pentru întreținere și dacă aveți copii sau animale de companie sunt lucruri care trebuie luate în considerare pentru covoare de living.

Acrilic

Rezistent și ușor de curățat, acrilicul poate fi tufuit și țesut pentru a reproduce lâna. De obicei, este o alternativă mai ieftină la lână, cu avantajul unei mai mici pierderi de fire (puf) și al unei întrețineri mai ușoare.

Polipropilenă

O fibră sintetică rezistentă, ușor de întreținut și bună pentru zonele cu trafic intens. Poate fi fabricată în țesături plate sau în modele de covoare de tip „shaggy", unde fibrele dezvoltate pot fi acum făcute să fie foarte moi.

Vâscoză

O fibră mai puțin rezistentă, utilizată de obicei pentru a adăuga un finisaj de lux/luciu la aspectul general al covorului. De obicei este amestecată cu lână pentru un rezultat de înaltă calitate, dar nu este recomandată pentru zonele cu trafic intens, deoarece tinde să fie mai delicată.

Bumbac

Fabricat de obicei într-un design cu țesătură plată, este o fibră mai puțin durabilă în comparație cu cea a altor fibre cu țesătură plată, cum ar fi sisal, iută sau polipropilenă, însă compensează prin moliciune.

Lână

Extrem de moale sub tălpi, lâna este o fibră naturală foarte durabilă, ușor de curățat și, de asemenea, rezistentă la căldură, ceea ce o face să fie cea mai preferată fibră de covor pentru apropierea șemineelor. Căutați lână care provine din zone de mare altitudine, deoarece acest lucru poate face ca fibrele să fie și mai durabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.