joi, 25 aprilie, 2024

Cum să slăbești eficient 10 kilograme. Ce te sfătuiește nutriționistul Șerban Damian

Distribuie:

Publicat:

Lupta cu kilogramele în plus este greu de dus și, de cele mai multe ori, riscăm să ieșim învinși. Tentațiile la orice pas, poftele, senzația permanentă de foame și de dulce, și mai ales stresul la care suntem supuși atunci când ținem dietă, sunt elemente cărora cu greu le facem față.

Indiferent de cât de multă voință și determinare avem în primele zile, dacă rezultatele întârzie să apară, cedăm la prima și cea mai mică tentație culinară.

Experții spun că cheia pentru a pierde în greutate și de fapt pentru a menține greutatea,  nu este o dietă strictă care să presupună înfometarea. Mai degrabă,  schimbările pe termen lung în stilul de viață, care includ consumul de alimente sănătoase și  activitățile fizice în programul zilnic reprezintă calea cea mai eficientă către succes.

Așadar, pentru a te ajuta să îți atingi obiectivele în ceea ce privește slăbitul, medicul nutriționist Șerban Damian îți oferă un plan cu cele mai importante sfaturi de dietă și fitness, care s-au dovedit a da rezultate.

“Când încercăm să slăbim este ușor să credem că dietele care funcționează rapid sunt calea de urmat. Rapid și ușor, pierdere în greutate maximă în timp minim, asta vrem cu toții și asta este dieta perfectă pe care o căutam. Dar lucurile nu stau chiar așa, pentru că metodele de slăbire extreme promovează adesea idei nesănătoase și pot ajunge să provoace mai multe probleme decât să creeze soluții pe termen lung.  Dacă încercați să slăbiți, rata săptămânală sigură de pierdere în greutate, potrivit celor mai multe studii este intre 0,5 kg și 1 kg. Slăbiți mai repede decât atât și vă expuneți riscului de probleme de sănătate care includ malnutriție și calculi biliari, precum și senzația de oboseală și de rău”, precizează medicul nutriționist Șerban Damian.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img