vineri, 19 aprilie, 2024

Cum să vă asigurați că generatorul electric funcționează în siguranță

Distribuie:

Publicat:

Unii clienți se pregătesc pentru posibilitatea unor întreruperi de curent electric prin achiziționarea unui generator electric ca sistem de rezervă pentru a menține luminile și aparatele în funcțiune până la restabilirea serviciului.

Un generator electric poate ajuta la salvarea alimentelor din frigider sau congelator în timpul unei întreruperi prelungite, vă poate permite să vă mențineți în funcțiune biroul de acasă sau să alimentați alte echipamente esențiale. Generatoarele pot fi costisitoare și zgomotoase. De asemenea, acestea pot prezenta pericole serioase de siguranță pentru dumneavoastră și pentru ceilalți, așa că vă rugăm să respectați toate instrucțiunile de siguranță furnizate de producător.

Legea spune ca clienții care au un generator instalat permanent sau portabil să nu-l conecteze la o altă sursă de energie, cum ar fi liniile electrice. Dacă dețineți și folosiți un generator de curent pentru casă, sunteți responsabil să vă asigurați că energia electrică de la unitatea dvs. nu poate fi „backfeed", adică nu poate intra în liniile electrice. Din motive de siguranță, asigurați-vă că vă folosiți corect generatorul. În caz contrar, riscați să vă deteriorați proprietatea și să vă puneți în pericol viața dumneavoastră și pe cea a lucrătorilor care ar putea lucra la liniile electrice la o anumită distanță de casa dumneavoastră.

Atunci când un generator este conectat permanent la sistemul electric al unui client, acesta alimentează cablajul clădirii. Acest tip de instalare necesită un dispozitiv care împiedică conectarea generatorului la liniile electrice. Numai un profesionist calificat, cum ar fi un antreprenor electric autorizat, ar trebui să instaleze un generator de rezervă permanent.

Respectați aceste sfaturi de siguranță:

●      Un întrerupător de transfer cu doi poli, cu două rotiri este dispozitivul recomandat pentru a împiedica generatorul dvs. să se conecteze la sistemul electric prin backfeeding. Întrerupătorul împiedică, de asemenea, ca alimentarea cu energie electrică să reenergizeze cablajul casei dumneavoastră în timp ce generatorul dumneavoastră este în funcțiune, protejând generatorul, cablajul și aparatele electrocasnice de deteriorări atunci când serviciul dumneavoastră este restabilit.

●      Solicitați ca toate adăugirile la instalația electrică a casei să fie inspectate de către departamentul de construcții al orașului sau al județului dumneavoastră.

●      Când instalarea este finalizată, sunați la compania electrică pentru a îi anunța despre sistemul dumneavoastră de rezervă. Vor face o notă în evidențele lor pentru a le reaminti lucrătorilor de generatorul dvs. în cazul în care lucrează la o întrerupere în zona dvs. În unele cazuri, muncitorii de pe linie pot solicita să verifice comutatorul de transfer al generatorului dvs. electric pentru siguranță.

●      Dacă aveți deja un generator electric de rezervă instalat permanent, dar nu știți dacă este instalat corect, apelați la inspectorul local de construcții sau la un antreprenor autorizat pentru ajutor.

●      Sunteți responsabil pentru orice vătămări sau daune aduse proprietății dvs., vecinilor dvs. sau companiei electrice, ca urmare a unui generator instalat sau operat necorespunzător.

Generatoarele portabile sunt concepute pentru a fi conectate numai la aparate sau lămpi selectate. Aceste generatoare nu ar trebui niciodată să fie conectate direct la sistemul de cabluri al unei clădiri.

●      Înainte de a porni generatorul, citiți cu atenție și urmați toate instrucțiunile producătorului.

●      Asigurați-vă că sarcina electrică totală a generatorului dumneavoastră nu va depăși valoarea nominală a producătorului.

●      Amplasați întotdeauna generatorul într-un loc în care evacuarea gazelor de eșapament să se facă în siguranță.

●      Stabiliți-vă prioritățile. Folosiți becurile de cea mai mică putere care asigură un nivel sigur de lumină, rezervând energia pentru iluminat suplimentar în altă parte sau pentru un aparat electrocasnic mic. Nu uitați că, cu cât sarcina unui generator electric este mai mare, cu atât va consuma mai mult combustibil.

●      Țineți cablurile la distanță, astfel încât să nu reprezinte un pericol de împiedicare – în special în ușile sau holurile slab luminate. Nu treceți niciodată cablurile pe sub covoare sau mochete, unde se poate acumula căldură sau unde deteriorarea unui cablu poate trece neobservată.

●      Prelungitoarele trebuie să fie dimensionate corespunzător pentru a suporta sarcina electrică. Cablurile supraîncărcate se pot supraîncălzi și pot provoca incendii sau deteriorarea echipamentelor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img