sâmbătă, 25 martie, 2023

Cum sa procedezi daca ai reinceput sa fumezi

Publicat:

Este bine stiut ca fumatul este absolut daunator pentru organism. Primul demers pe care il poti intreprinde in incercarea de a renunta la acest viciu este intentia. De foarte multe ori, oamenii renunta pentru o perioada de timp la fumat pentru ca, ulterior, din multe motive, sa cada prada ispitei si sa inceapa sa fumeze din nou. Ce se intampla de fapt in acel moment cu organismul lor?

Potrivit Realitatea.NET, la inceput, poate dura pana te obisnuiesti cu faptul ca esti nefumator si pana ce noile obiceiuri sa inceapa sa ti sa para naturale. Daca ai folosit fumatul ca mijloc de a combate stresul, acum este momentul sa gasesti alte metode, ca de exemplu:

– Fii sincer cu tine insuti in ceea ce priveste lucrurile care te supara;

– Incearca moduri diferite de a face unele lucruri;

– Discuta problemele cu cineva in care ai incredere;

– Pune sarcinile in ordinea prioritatilor si fa planuri realiste pentru a le duce la indeplinire.

Exista o multime de motive pentru care unele persoane renunta sa mai fie nefumatoare, dar unele din cele mai comune sunt ca:

– Nu s-au pregatit bine sau nu s-au gandit la “declansatorii” lor;

– Nu au conceput modalitati prin care sa faca fata stresului;

– S-au ingrasat;

– S-au considerat fosti fumatori, nu Nefumatori.

Ce sa faci daca ai fumat doar o tigara?

1. Reaminteste-ti decizia de a te lasa.

2. Arunca toate tigarile pe care le ai.

3. Iesi din situatia care te-a facut sa incepi – iesi afara sau du-te in alta camera.

4. Suna la un prieten si povesteste-i despre situatie. Te va ajuta sa o constientizezi si sa intelegi ca nu trebuie sa se mai repete.

Multe persoane se reapuca de fumat considerand ca nu pot face fata simptomelor de privare. Primele cateva zile nu sunt deloc placute, dar simptomele constituie un semn ca organismul tau incepe sa-si revina. Substitutele de nicotina te vor ajuta sa reduci severitatea simptomelor de privare si sa faci fata mai usor problemelor asociate cu renuntarea la fumat.

Cele mai relevante studii au demonstrat ca cel mai des intalnit motiv pentru care oamenii revin la acest obicei este stresul.

Cel mai important sfat ar fi sa nu te ingrijorezi daca suferi un regres si reincepi sa fumezi. Adesea, unora le trebuie patru sau cinci incercari ca sa se lase definitiv de fumat. Data viitoare cand vei incerca, poti profita de pe urma lectiilor invatate acum, ca sa te ajute sa te lasi de fumat.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite