Curtea Constitutionala va discuta cazul SOVA pe 8 aprilie

Publicat:

Curtea Constitutionala a Romaniei a stabilit ca va discuta tot in 8 aprilie si sesizarea presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Marius Tudose, privind solutionarea posibilului conflict juridic de natura constitutionala dintre autoritatea judecatoreasca si puterea legislativa in cazul senatorului Dan Sova.

Tot in legatura cu acest caz, CCR a fost sesizata de presedintele Klaus Iohannis si de PNL, ambele contestatii urmand a fi analizate in 8 aprilie.

„Presedintele CSM solicita Curtii Constitutionale sa constate existenta unui conflict de natura juridica constitutionala intre mentionatele autoritati publice, in masura sa impiedice autoritatea judecatoreasca sa-si indeplineasca atributiile constitutionale si legale cu care a fost investita, in vederea restabilirii ordinii constitutionale care trebuie sa existe intre autoritatile publice prevazute in Titlul III din Constitutia Romaniei”, se arata intr-un comunicat al CSM postat luni pe site-ul institutiei.

In sesizare se aminteste ca, in 25 martie, pe ordinea de zi a Senatului a fost inscrisa cererea de incuviintare a retinerii si arestarii a senatorului Dan Sova si ca, supusa la vot, cererea a primit 79 de voturi pentru, 67 de voturi contra, iar 5 au fost anulate, apreciindu-se ca nu a fost intrunit numarul de voturi necesar pentru incuviintare, fiind avute in vedere dispozitiile art. 173 din Regulamentul Senatului, in conformitate cu care hotararile de acest gen se adopta cu votul secret al majoritatii membrilor Camerei.sursa:stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img