sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Curtea de Apel Iasi a admis actiunea ANI impotriva fostului deputat de Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Viorel Carare – parlamentarul vasluian al anilor 2008-2012, care si-a angajat sotia si pe fratele sau la cabinet. Judecatorii au anulat contractele de munca ale celor doi, astfel incat Carare trebuie sa dea banii inapoi statului.

Mirela Carare a fost angajata pe functia de consilier si cumnatul Eugen-Alexa Enache pe functia de consilier tehnic. Daca nu face recurs la Inalta Curte de Casatia si Justitie in 15 zile, Carare va trebui sa restituie statului banii pe care i-a impartit familiei de pe urma “smecheriei” de a fi deputat.

In judetul Vaslui si nici macar printre fostii pedelisti, nimeni nu isi mai aduce aminte de fostul deputat PDL de Vaslui Viorel Carare, care nu s-a remarcat cu nimic in timpul primului si ultimului sau mandat parlamentar (2008-2012).

Ca deputat Carare a batut un record in tupeu si nesimtire printre parlamentarii romani. Un singur alt parlamentar a mai realizat o performanta asemanatoare: Gheorghe Gabor, deputat PNL de Brasov, care si-a angajat si fratele si sora, alti 30 de alesi ai neamului aducandu-si langa ei cate o mama, sora, fiica, un fiu sau un frate in decursul timpului. Prin asta toti incalcat  dispozitiile art. 70 si art. 71 din Legea nr. 161/2003
“Sotia persoanei evaluate a beneficiat, in baza contractelor civile incheiate, de venituri salariale in cuantum total de 31.933 lei, iar cumnatul sau a beneficiat, in baza contractului individual de munca, de venituri salariale in cuantum total de 12.768 lei”, arata ANI intr-un comunicat de la sfarsitul anului 2015.

Pentru acest ajutor in familie, ANI a gasit de cuviinta sa sesizeze Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, invocand savarsirea infractiunii de conflict de interese. In 2015, odata cu Carare, ANI a constatat incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie administrativa in cazul a 32 de fosti sau actuali parlamentari (14 deputati in functie, 17 fosti deputati si un senator). In cazul a trei fosti deputati si al senatorului, institutia a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese ca urmare a angajarii propriilor rude in cadrul birourilor parlamentare. Valoarea totala a contractelor incheiate cu incalcarea regimului juridic al conflictelor de interese era de 1.062.798 de lei (240.000 de euro). Numai pentru perioada 2011-2015, ANI a constatat alte 22 de cazuri de parlamentari care si-au angajat rudele, vasluianul Viorel Carare insa a fost special!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img