sâmbătă, 24 februarie, 2024

Dancila il acuza pe Iohannis de blocaj si ameninta cu sesizarea CCR: Nu respecta legalitatea. Creeaza premisele unui conflict juridic de natura constitutionala

Distribuie:

Publicat:

Premierul României a declarat, in deschiderea sedintei de Guvern, ca presedintele nu are atributia de a prelungi mandatul sefului Armatei, mentionand ca propunerea trebuie sa vina de la ministrul Apararii si sa aiba avizul prim-ministrului. Viorica Dancila sustine ca actiunea lui Klaus Iohannis creeaza un conflict juridic de natura constitutionala.

"Presedintele nu are atributiile de a prelungi mandatul sefului Statului Major al Armatei. Atat numirea cat si prelungire se fac la propunerea ministrului Apararii, cu avizul premierului, iar in sedinta de azi nu a fost discutat decretul anuntat de presedinte. Consideram ca nu respecta legalitatea si creeaza premisele unui conflict juridic de natura constitutionala. Totul pare un scenariu al presedintelui. Presedintele nu a explicat refuzul in sedinta CSAT", a declarat Viorica Dancila.

Tensiunile au aparut dupa ce presedintele a refuzat numirea lui Dumitru Scarlat ca sef al Armatei, propus de ministrul Apararii, si a anuntat ca ii prelungeste mandatul lui Nicolae Ciuca.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img