miercuri, 6 decembrie, 2023

Dancila surprinde – se aliniaza PNL si USR dupa dezastrul din Diaspora

Distribuie:

Publicat:

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că trebuie găsite soluții legislative pentru votul în diaspora, cum ar fi introducerea votului electronic, în contextul cozilor care care s-au format la secțiile organizate în străinătate, duminică la alegerile europarlamentare. Atât PNL, cât și USR au vorbit despre necesitatea introducerii votului electronic.

„Am spus că am cerut o analiză. MAE a și început această analiză să vedem ce s-a întâmplat și am spus că vom lua măsuri radicale. Să reglementăm inclusiv prin legislație. Votul electronic, votul prin corespondență”, a afirmat Viorica Dăncilă, la finalul CEx al PSD.

La mai multe secții de votare din străinătate, precum cele din Roma, Londra, Dublin, Roma sau Offenbach s-au format cozi, mii de români așteptând să-și exercite dreptul la vot. Cozi s-au format și în fața secțiilor de votare din Bruxelles, Roma, Verona, Offenbach, Dublin, Londra, Antwerp, Amsterdam, Lille, Berlin și Regensburg, românii declarându-se nemulțumiți, pe rețelele de socializare, că așteaptă ore bune la coadă din cauza organizării slabe a autorităților române. Mulți dintre ei, printre care și fostul ambasador Mihnea Motoc, au plecat acasă fără să voteze.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img