miercuri, 21 februarie, 2024

De ce femeile muncesc mai bine daca e cald la job, dar barbatilor le place racoarea

Distribuie:

Publicat:

Cercetatorii sustin ca productivitatea la locul de munca poate fi crescuta daca temperatura din birou este mai mare, intrucat creierul femeilor functioneaza mai bine daca acestea se afla intr-o incapere incalzita.

De cealalta parte, barbatii lucreaza mai bine daca temperatura este mai scazuta, potrivit unui studiu publicat in revista PLOS One, citat de The Guardian, noteaza ziare.com. Studiul, realizat in Germania, a testat capacitatea a 500 de barbati si femei de a efectua o serie de sarcini, la temperaturi diferite.

Cand temperatura din incapere era mai mare, femeile s-au descurcat mai bine la sarcinile ce tineau de comunicare si matematica, in timp ce barbatii au avut succes cand temperatura din camera era mai scazuta. Pentru femei, cresterea performantei in timpul lucrului la temperaturi mai inalte a fost "semnificativ mai mare" decat scaderea performantei in cazul barbatilor.

"Constatarile noastre sugereaza ca, in birourile in care lucreaza atat femei, cat si barbati, productivitatea ar putea sa creasca daca temperatura este mai mare", potrivit cercetarii. Rezultatele studiului reprezinta o victorie pentru femei, in special cele friguroase, care deseori isi aduc la birou o bluza mai groasa sau chiar paturi, pentru a se incalzi. Totodata, lucrarea explica si de ce barbatii imbracati la costum abia asteapta sa porneasca aerul conditionat odata ajunsi la birou. F.G.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img