joi, 25 aprilie, 2024

De ce sa alegi linoleumul pentru pardoseala casei tale

Distribuie:

Publicat:

Atunci când vine vorba despre alegerea pardoselii pentru spațiile din casă, părerile sunt împărțite în funcție de preferințe și de nevoi. Un lucru este cert, dacă iți dorești ceva la un preț avantajos, care să reziste în timp și care să se potrivească cu restul decorului din hol sau bucătărie, atunci poți opta liniștit pentru linoleum. Acest tip de pardoseală a căpătat numeroase îmbunătățiri de-a lungul timpului care l-au făcut să fie o opțiune ideală mai ales pentru spațiile cu trafic intens.

<![endif]–>

Curățarea linoleumului este un proces destul de simplu care presupune aspirarea sau măturarea și spălarea. Pentru cea de-a doua etapă se poate folosi un monodisc, dacă vorbim despre spații mai mari, sau se pot folosi chiar mopuri profesionale pentru utilizatorii casnici. Indiferent de varianta pentru care se decide, cel mai important este să se aleagă o soluție specială pentru linoleum care să-i asigure o curățare adecvată. Se recomandă în general să se opteze pentru un detergent decapant care dizolvă rapid și cea mai încăpățânată murdărie acumulată în porii săi.

Spre deosebire de linoleumul vechi, în ziua de azi se folosesc, la realizarea acestuia, materiale naturale, ecologice și prietenoase cu mediul înconjurător și cu oamenii. Construit din materiale textile, pigmenți naturali, ulei din semințe de in, diverse esențe și rășini, linoleumul a devenit o alegere potrivită chiar și pentru persoanele cu diverse alergii. Mai mult, pe lângă calitățile antialergie pe care le are, linoleumul mai are și proprietăți antistatice și antibacteriene. Datorită versatilitații sale și a faptului că vine într-o paletă largă de modele și culori, acest tip de pardoseală își găsește cu ușurință locul în case, spații industriale și în zone cu trafic intens precum mall-urile, școlile, spitalele etc. Pentru a reduce costurile cu întreținerea în timp, unii producători oferă linoleum special tratat la suprafață care conferă rezistență la zgârieturi și murdărie.

Așadar, un linoleum montat și întreținut corespunzător, poate fi o alternativă versatilă, rezistentă și avantajoasă din punct de vedere financiar,  pentru orice tip de locuință și pentru clădirile cu trafic intens. Prin designuri moderne, acesta poate să confere o atmosferă deosebită unei încăperi și poate să înlocuiască cu succes gresia sau parchetul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img