joi, 28 martie, 2024

De ce tanjim dupa alimente nesanatoase cand suntem obositi?

Distribuie:

Publicat:

De ce ajungem sa ne dorim sa mancam o ciocolata intreaga doar ca sa ne terminam treaba? Sau sa dam un fruct pe o bomboana? Sau vrei sa mananci un croissant dupa ce ai calatorit ore bune? Toate au legatura cu somnul nesatisfacator.
Cercetatorii de la Universitatea din Chicago au prezentat recent rezultatele unui studiu care are in vedere legatura dintre efectele privarii de somn si nevoia oamenilor de a consuma alimente bogate caloric. Participantilor li s-au alocat ore diferite de odihna, de la 8 la 4 ore pe noapte, iar apoi au fost rugati sa miroasa alimente bogate caloric. Acestia au dormit in ambele lungimi de ore de somn, separate de o saptamana de odihna normala. in a doua zi dupa ce au dormit fie 8, fie 4 ore, au mirosit alimentele bogate caloric. Apoi au fost rugati sa miroasa altceva decat alimentele, cum ar fi brazi, scrie adevarul.ro, care citeaza „The Independent“. 
Cercetatorii au descoperit ca participantii la studiu care au dormit mai putin aveau „abilitati imbunatatite in mod specific“ in ceea ce priveste mirosul, comparativ cu ceilalti. Experimentul sprijina asociere dintre privarea de somn pe termen lung si o alimentatie excesiva legata de luarea in greutate. Asa ca daca vrei sa nu mai mananci atat de multa ciocolata zilnic, o ora de somn in plus iti face bine. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img