Vladimir Putin ia o decizie controversată: Cetățenii din regiunile anexate nu sunt considerați ruși

0
219

reședintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat o decizie controversată referitoare la cetățenii din regiunile anexate Crimeea și Donbas. În cadrul unei întâlniri a Consiliului pentru Drepturile Omului și Societatea Civilă din Rusia, Putin a declarat că cetățenii din aceste regiuni nu sunt considerați ruși.

Această declarație a venit în contextul unei întrebări referitoare la situația din regiunea Donbas, unde se desfășoară un conflict armat între forțele ucrainene și separatiști proruși. Putin a declarat că cetățenii din această regiune sunt considerați de Rusia drept “oameni care trăiesc acolo”, dar nu ca ruși.

Această decizie a fost întâmpinată cu reacții negative din partea Ucrainei, care a condamnat faptul că cetățenii din regiunile anexate sunt tratați ca fiind separat de poporul rus. Mai mult, decizia lui Putin a ridicat întrebări privind statutul cetățenilor din aceste regiuni și efectele asupra viitoarelor acțiuni politice ale Rusiei.

Analizând situația din Crimeea, în martie 2014, Rusia a anexat peninsulă Crimeea, după ce forțele armate ruse au preluat controlul asupra acestui teritoriu din Ucraina. Anexarea a fost condamnată la nivel internațional și recunoscută ca ilegală de majoritatea țărilor lumii.

În concluzie, declarația lui Vladimir Putin referitoare la cetățenii din regiunile anexate a stârnit controverse și a ridicat întrebări cu privire la statutul acestor cetățeni și la acțiunile politice viitoare ale Rusiei în aceste regiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.