Delegația Comisiei de la Veneția, la ICCJ. Tema discuției – legile justiției

0
99

Delegația Comisiei de la Veneția se află, marți dimineața, la sediul instanței supreme, iar de acolo va merge la sediul DNA.

Din delegaţia Comisei de la Veneţia fac parte Hanna Suchocka (Polonia) – preşedinte de onoare al Comisiei de la Veneţia, Thomas Markert – secretar, Artemiza-Tatiana Chisca – şefa Diviziei Instituţii Democratice şi Drepturi Fundamentale, Kaarlo Tuori (Finlanda) – membru al Comisiei, Nicolae Eşanu (Republica Moldova) – membru supleant, Jean-Claude Scholsem (Belgia) – membru supleant.

Luni, delegaţia s-a întâlnit, în ordine, cu Tudorel Toader, asociaţiile de magistraţi, CSM, CCR, Augustin Lazăr şi cu reprezentanţa Comisiei Europene în România.

De la ora 12.00, este planificată vizita la Cotroceni şi discuţia cu preşedintele Iohannis.

De la Cotroceni, delegaţia Comisiei de la Veneţia va merge la parlament, pentru discuţii cu delegaţia României la Adunarea Parlamentară a Comisiului Europei, condusă de Titus Corlăţean, şi Comisia specială pentru legile din domeniul justiţiei, condusă de Florin Iordache. Ziua se va încheia cu o întâlnire cu reprezentanţii societăţii civile, între 16.30 şi 18.30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.