Deplasarile parlamentarilor in strainatate, platite din bani publici. Ce suma a „zburat” din vistieria statului

0
53

Deplasarile in strainatate ale parlamentarilor au costat, in prima jumatate a anului, aproape jumatate de milion de euro. Banii publici au acoperit transportul, cazarea si diurna alesilor la numeroase evenimente oficiale, printre care si festivaluri folclorice.

Parlamentarii au avut, in total, in primele sase luni ale acestui an 175 de deplasari. Toate acestea au costat peste 430.000 de euro.

Printre tarile in care au ajuns cel mai des in 2018 se numara Franta, acolo unde alesii au fost de 24 de ori. Lista continua cu 19 deplasari in Belgia, 10 in Germania si 8 in Italia.

Cu ocazia unor intalniri oficiale, parlamentarii au vizitat si destinatii exotice precum: Egipt, Maroc, Emiratele Arabe Unite, Qatar sau Senegal.

Cea mai scumpa deplasare a fost in Statele Unite ale Americii. Cheltuielile a 12 parlamentari care au fost prezenti la Reuniune Retelei Transatlantice au ajuns la aproape 60.000 de euro.

Dar banii publici nu au acoperit doar intalnirile oficiale, ci si participarile alesilor la evenimente precum: Seminarul pentru "Oprirea urii pe internet" din Polonia, Festivalul spaniol "Vis de Sanziene" sau "Festivalul Primavara Dunareana" din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.