miercuri, 6 decembrie, 2023

Deputatul Eduard Andrei Popica (PSD Vaslui) anunță măsuri concrete de sprijin pentru fermierii români – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Într-o postare de pe reteaua de socializare, deputatul vasluian Eduard Andrei Popica, membru al Partidului Social Democrat (PSD), anunță un sprijin semnificativ acordat fermierilor români, evidențiind angajamentul guvernului condus de premierul PSD pentru susținerea sectorului agricol al țării.

📍 Jumătate din prețul litrului de motorină pentru agricultură este compensat

Deputatul Popica a subliniat că jumătate din prețul litrului de motorină utilizat în lucrările agricole va fi compensat. Această măsură reflectă eforturile constante ale guvernului de a sprijini fermierii și de a asigura sustenabilitatea sectorului agricol.

📌 Grant-uri de peste 55 de milioane de euro

Popica a adăugat că, în urma acordării grant-urilor (cu o valoare totală de peste 55 de milioane de euro), care încep să fie plătite începând de azi, sprijinul total din partea Guvernului pentru litrul de motorină utilizat în lucrările agricole din 2022 este de 3,63 lei. Aceasta reprezintă aproximativ jumătate din prețul actual al carburantului.

📌 Sprijin de urgență pentru fermierii afectați

Deputatul a subliniat că acest sprijin financiar reprezintă o măsură de urgență pentru fermierii români din sectorul vegetal, care au întâmpinat dificultăți semnificative în anul 2022. Astfel, fermierii vor primi sprijin pentru 50% din consumul de motorină din acel an.

📌 Eligibilitate pentru sprijin

Sprijinul se acordă beneficiarilor pentru suprafețele aferente cererii de plată unică pe suprafață depusă în anul 2022 pentru minimum 1 hectare cu una sau mai multe dintre culturile de porumb, orz, rapiță, și floarea-soarelui.

Această inițiativă marca PSD Vaslui, prin deputatul Eduard Andrei Popica, confirmă dedicarea partidului față de bunăstarea agricultorilor și importanța acordării de sprijin în momente dificile. Popica a subliniat că aceste măsuri reprezintă doar începutul, arătând că guvernul PSD este determinat să continue să implementeze politici care să asigure prosperitatea și sustenabilitatea agriculturii românești.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img