Diana este olimpică la biologie, dar vinde roșii în piață. Povestea impresionantă a tinerei admisă la toate facultățile de medicină

0
210

Diana Necula este o tânără cu ochii mari și verzi, pătrunzători, și o pasiune neasemuită pentru biologie. A fost recunoscută ca olimpică la biologie și a fost acceptată la toate facultățile de Medicină din România, însă a ales să urmeze cursurile Facultății de Medicină din Capitală.

Deși acum este studentă, în vacanțe speră să se întoarcă acasă, în Buzău, la grădina sa dragă. Dincolo de studii, Diana și-a ajutat părinții atât la munca în grădină, cât și la vânzarea roșiilor în piață.

„Consider că și în vacanța dintre anul 1 și anul 2 o să vin aici, pentru că este o plăcere și nu o fac doar pentru bani. Este plăcerea de a cunoaște oameni, de a vedea că oamenii sunt foarte încântați de ceea ce faci aici, și lumea apreciază un om care este zâmbăreț, care le urează o zi bună și care le oferă niște roșii foarte gustoase. După facultate, planific să rămân în țară. Sper să nu mi se schimbe planurile”, a mărturisit tânăra pentru Digi 24.

Diana a învățat încă de la o vârstă fragedă cum să aibă grijă de plante și acum nu își poate imagina viața fără această ocupație. În timpul liber, când nu învață pentru examene și olimpiade, stă la taraba sa din piață, socializând cu oamenii și vânzând roșii gustoase din propria grădină.

”Noi cultivăm două soiuri. Acestea sunt roșii roz și acestea sunt inimă de bou. Studiind biologia, cu atât mai mult mi se pare și mai interesant, că încep să-mi dau seama ce se întâmplă aici. Știu cum crește planta, știu cum absoarbe apă. Pe timpul școlii am învățat foarte mult și este clar că părinții mei m-au ajutat foarte mult să învăț, însă nu puteam să-i las chiar așa singuri mereu când vedeam cât de multă treabă au și în momentele în care puteam și aveam timp și simțeam că sunt în regulă la capitolul timp, mă duceam și îi mai ajutam și eu, și sora mea, și era o muncă de familie”, spunea Diana pentru Digi 24.

Mama ei, Mădălina Necula, directoarea unei școli din județul Buzău, este mândră de fiica sa și a reușit să îi încurajeze înclinațiile spre învățătură. „Grădina pentru ele a fost spațiul de joacă. Le-am luat după mine prin grădină din dorința de a petrece mai mult timp cu ele și în joacă au învățat că munca nu este o rușine. Sunt la piață pentru că este singura modalitate prin care pot lua contact cu lumea reală. Prin fața tarabei se perindă tot felul de oameni, aici își dezvoltă abilitățile de comunicare, în primul rând. Diana a ales deja facultatea de medicină din București, acolo unde este și sora ei. Și nu are de gând să renunțe prea devreme la culesul roșiilor, dar nici la munca din piață”, spune mama Dianei.