joi, 28 martie, 2024

Documentarul “Varza, cartofi si alti demoni”a rulat ,in avanpremiera, la Barlad impreuna cu regizorul Serban Georgescu si echipa

Distribuie:

Publicat:

Documentarul, realizat in urma experientei personale de „viata la tara” a regizorului, a putut fi vazut in avanpremiera la Barlad in data de 17 mai 2017, la Cinema Cityplex Victoria, cu ocazia Zilei Portilor Deschise, in cadrul Zilelor Culturale ale Barladului.
 
Proiectia de gala a avut  loc pe 17 mai ,invitat special pe regizorulSerban Georgescu impreuna cu echipa.
 
La finalul proiectiei a fost organizata o sesiune Q&A, cu intrebari si raspunsuri pe marginea filmului.
 
Documentarul “Varza, cartofi si alti demoni” il invita pe privitor in Lunguletu, un sat din apropierea Bucurestiului, unde 1.000 de agricultori asteapta an de an sa isi vanda cele peste 100.000 de tone de varza in piata locala. La finalul zilei, au de ales intre a vinde pe nimic sau a-si ingropa recolta. Povestea lor este similara cu cea a agricultorilor din toata tara.
 
Intrigat de faptul ca in schimbul a 100 de lei a primit o tona de varza, regizorul decide sa petreaca un an in acest sat si sa lucreze pamantul cot la cot cu satenii. Incearca sa inteleaga de ce aceste familii de agricultori, aparent prosperi si cu sanse de a avea un trai bun, traiesc pe datorie, desi au in mana uneltele unei afaceri de succes – pamant roditor, utilaje moderne, recolte bogate. Primarul si cativa sateni au si idei, si posibile solutii. Dar pot ei oare sa depaseasca lipsa de incredere in orice decizie „colectiva” sau in orice lider?
 
O satira a realitatilor curente din agricultura europeana, in naratiunea regizorului insusi, filmul relateaza din interior stradania unui sat de a iesi din acest cerc vicios, prezentata intr-un stil specific romanesc: cu haz de necaz…
 
Vorbind despre Varza, cartofi si alti demoni, producatorul Branko Lustig, castigator a doua Premii Oscar, a comentat: „Cred ca este un film foarte actual, cu un urias potential de piata”.
 
Documentarul lui Serban Georgescu a fost prezentat in premiera in noiembrie 2016, la Dok Leipzig, cel mai vechi festival de film documentar din lume, dar si unul dintre cele mai reputate in ceea ce priveste documentarul artistic, filmul de animatie si proiectele interactive. Din echipa de productie a filmului produs de Elefant Film in coproductie cu Kolectiv Film si in parteneriat cuTVR fac parte Bogdan Slavescu – director de imagine, Ioan Iacoban, Alex Iosub – sunet.
 

Pe aceeași temă

Articolul precedent
Articolul următor

Cele mai citite

spot_img