joi, 28 martie, 2024

Dublură a unui permis de conducere valabil, descoperită la controlul de frontier din Vama Albita – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

În data de 07 ianuarie, în jurul orei 00.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 34 de ani, conducând un autovehicul, înmatriculat în Cehia.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat alături de pașaportul biometric și un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că și-a procurat permisul de conducere prezentat la control ca şi dublură a permisului valabil deţinut, pentru ca, în cazul în care va avea probleme legate de încălcarea prevederilor legale pivind regimul circulaţiei rutiere în Spaţiul Schengen, să-i fie reţinut permisul fals.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img