joi, 28 martie, 2024

Dureri dese de cap? Motivul neasteptat care poate cauza migrenele

Distribuie:

Publicat:

Milioane de oameni din toata lumea sufera de dureri de cap. Migrenele sunt insa cele mai deranjante, deoarece sunt extrem de puternice si cu greu pot fi indepartate cu ajutorul analgezicelor. Acestea sunt adesea insotite si de alte simptome, cum ar fi senzatia de voma, ameteala, sensibilitate la lumina si vedere incetosata.

Exista si alte metode prin care poti combate durerile de cap, in afara analgezicelor. Studiile arata ca o dieta bazata pe alimente bogata in vitaminele B6, B9 (acid folic), B 12 si D ar putea tine la distanta migrenele, scrie goodmorningcenter.com.

Desigur, cauzele durerilor de cap sunt numeroase: schimbarile climatice bruste, consumul excesiv de dulciuri, stresul, saritul peste mese, mirosurile puternice, somnul insuficient etc. Cu toate acestea, motivul principal al aparitiei migrenelor este alimentatia dezechilibrata.

Recent, cercetatorii au descoperit ca persoanele care sufera de o deficienta de vitamine (in special, vitaminele B6, B9, B12 si D) sunt cu 300% mai expuse riscului de aparitie a migrenelor.

Asadar, daca te confunti frecvent cu dureri de cap, nu ar strica sa iti faci niste analize de sange.

De asemenea, incearca sa eviti alimentele procesate, care contin nitriti, monoglutamat monosodic si coloranti, deoarece nu fac decat sa inrautateasca situatia.

Iata o lista cu alimente care pot declansa nesuferitele migrene: cafea, stafide, vin, citrice, ciocolata, prune, banane, zmeura, sos de soia, avocado, alune, linte, ansoa, smochine, branza maturata.

Daca durerile persista, in ciuda schimbarilor din regim si a analgezicelor, nu ezita sa te adresezi medicului, deoarece pot ascunde boli mai grave.

sursa: csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img