luni, 26 februarie, 2024

E oficial! Guvernul a hotarat- Nu veti mai putea face acest lucru fara document

Distribuie:

Publicat:

Vești importante pentru milioane de români! E oficial! Ordonanța de urgență a fost votată joi de Guvern.

Executivul a adoptat, joi, după şedinţa de Guvern, OUG care obligă operatorii de telefonie să colecteze şi furnizeze datele de indentificare ale celor care au cumpărat cartele prepay.

Preşedintele Comitetului interministerial privind sistemul apelurilor de urgenţă 112, Raed Arafat, a anunţat, miercuri seară, că s-a finalizat raportul cerut de premierul Viorica Dăncilă, iar specialiştii care au lucrat au stabilit 14 măsuri care ar trebui implementate în cel mult 60 de luni.

Măsurile sunt luate în contextul tragediei de la Caracal, iar una dintre ele vizează modificarea cadrului legislativ, inclusiv reglementarea vânzării cartelelor prepay. Arafat a precizat că operatorii de telefonie vor avea obligaţia de a furniza datele celor care au cumpărat aceste cartele, strict în relaţia cu sistemul 112. Joi, Guvernul a adoptat OUG care reglementează acest aspect.

Potrivit OUG, furnizarea de serviciilor de comunicaţii, pentru care plata se face în avans, se realizează numai după ce ”furnizorul a colectat, prin intermediul unui formular fizic sau electronic, datele de identificare ale utilizatorului final al cartelei SIM”.

Datele colectate pot fi puse numai la dispoziţia administratorului sistemului unic de apeluri de urgenţă. În plus, când datele sunt colectate, utilizatorul trimite furnizorului şi o copie a documentului de indentificare, potrivit OUG.  În cazul utilizatorilor care beneficiază deja de astfel de servicii, furnizorul trebuie să colecteze datele de indentificare în cel mult de la data adoptării OUG.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img