Hrana pentru gandire ar putea capata un nou sens cu totul si cu totul diferit, acest sens nou fiind unul literal. Cu totii stim ca pestele gras are un efect uimitor asupra creierului nostru, ajutandu-l sa se dezvolte si exista numeroase studii care arata exact aceasta, dar exista si un alt super-aliment care poate contribui la buna functionare a creierului tau si este deja accesibil peste tot. Muraturile.
Cu toate acestea, nu toate muraturile au un impact pozitiv asupra creierului. Un studiu realizat de Universitatea din William si Mary din Virginia a constatat ca alimentele fermentate natural, cum ar fi muraturile, ne pot oferi un impuls urias de serotonina, care este un produs chimic responsabil de gestionarea starilor noastre emotionale.
Pentru persoanele care au avut o experienta a depresiei sau a anxietatii, castravetii murati ar putea reprezenta o alegere ideala de care au nevoie pentru a-si creste nivelul de serotonina de la nivelul creierului, ceva ce majoritatea produselor farmaceutice antidepresive incearca sa faca.
Sistemul digestiv si anxietatea
Potrivit doctorului Michael Gershon, autorul cartii „Al doilea creier”, sistemul digestiv este asemanator cu cel de-al doilea creier al nostru, avand acelasi numar de neurotransmitatori ca si creierul nostru. Cu toate acestea, spre deosebire de creierul nostru care controleaza ceea ce simtim si modul in care luam decizii, sistemul digestiv ia decizii in ceea ce priveste domeniile inghitirii, digestiei si absorbtiei de nutrienti si a eliminarii deseurilor.
Ceea ce este de asemenea fascinant despre sistemul nostru digestiv este ca el comunica cu creierul nostru principal, cu rezultate foarte profunde de vreme ce cercetatorii descopera din ce in ce mai multe probleme la nivelul gastrointestinal, care trimite semnale catre creierul nostru declansand schimbari de dispozitie, ceea ce explica de ce persoanele cu tulburari intestinale sufera de depresie si de anxietate mult mai usor.