ELEVII DE LA POGANEȘTI I-AU CERUT DIRECTORULUI SA INSCRIE SCOALA IN PROIECTUL DIGITALIADA

0
116

 

Evoluăm odată cu societatea, ne schimbăm obiceiurile, îmbrățișăm tehnologia.

O comună din Vaslui face cinste județului deoarece oamenii de aici au înțeles că rutina trecutului trebuie înlocuită cu rapiditatea caracteristică zilelor noastre. Comunitatea din Pogonești nu mai are aceleași preocupări pe care le avea odată, oamenii au evoluat foarte mult și și-au găsit alte interese. Orașul a devenit principala atracție, iar stilul de viața urban a ajuns și în mediul rural.

Astăzi, profesorii de la Școala Gimnazială „Dimitrie Negruțiu” Pogonești caută pe internet suport pentru susținerea orelor, elevii fac research, urmăresc tutoriale video, iar de la începutul acestui an școlar, tabletele cu aplicații pentru matematică și T.I.C. se găsesc pe băncile elevilor. Doamna Cristina Păvălescu, director și profesor de limba română la școala „Dimitrie Negruțiu”, a descoperit întâmplător proiectul Fundației Orange, în timp ce căuta link-uri pe care să le trimită ca recomandare de lectură elevilor de clasa a VI-a. A pus și Digitaliada printre aceste link-uri și a așteptat reacția celor mici.

Înainte să fie director, a fost consilier educativ și i-a implicat pe copii în foarte multe proiecte, iar lor le-a plăcut.

Tabletele ii ajuta atât pe școlari cat si pe cadrele didactice – au posibilitatea de a accesa o sumedenie de site-uri literare și urmărim videoclipuri pe YouTube, modalități de predare care ajută mult la limba română. După cel de-al doilea training pentru profesorii Digitaliada, aceștia au descoperit aplicația Socrate.

Elevii au fost încântați și au rugat-o pe profesoara  să le dea testare numai din Socrate.

Prima dată au folosit tabletele la ora de limba română,la lecția „genul liric”, și aveau nevoie să înțeleagă poezia. Inimoasa dăscălița ș-a gândit că dacă le arăta  că tipul acesta de poezie poate fi cântat, vor simți acele trăiri pe care le are genul liric. Le-a propus să aduca tabletele, le-au conectat și, într-adevăr, adolescentii au fost foarte încântați.

Școala Gimnazială „Dimitrie Negruțiu”, Pogonești a fost construită în urmă cu 144 de ani.

Oamenii cred că în mediul rural nu se lucrează pentru evoluție. Dar aceasta dăscălița dorește vreau să schimbe un pic din mentalitatea moștenită.

Digitaliada este un program de educație digitală.Acesta are două componente: platforma Digitaliada.ro – un hub de resurse educaționale digitale și Digitaliada în școli gimnaziale din sate. Proiectul a fost lansat printr-un proiect pilot, derulat între 2016-2017,continuă în perioada 2018-2019 cu ediția a III-a.

Digitaliada încurajează folosirea conținutului digital educativ la clasă pentru a crește performanțele școlare ale elevilor.