miercuri, 24 aprilie, 2024

Elon Musk este investigat de Departamentul de Justiţie al Statelor Unite pentru declarațiile privind posibila retragere de la bursă a Tesla

Distribuie:

Publicat:

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite îl investighează pe Elon Musk pentru declaraţiile sale din luna august referitoare la posibila retragere de la bursă a Tesla, acesta fiind cel mai recent şi cel mai mare pericol pentru rolul de lider deţinut de miliardar la producătorul de automobile electrice, transmite Reuters preluată de news.ro.

Procurorii au solicitat Tesla documente legate de anunţul lui Musk, a anunţat Tesla, precizând că este ”o solicitară voluntară”.

Compania a adăugat că Tesla cooperează şi că problema ”ar trebui să fie rezolvată rapid”.

Investigaţia Departamentului de Justiţie, care poate aduce acuzaţii penale împotriva lui Musk, se adaugă unei investigaţii civile deschisă de Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare şi unor procese intentate de acţionari.

Reprezentanţii Departamentului de Justiţie au refuzat să comenteze. Bloomberg a relatat mai devreme că procuratura a început o investigaţie penală pentru fraudă.

Tesla nu a precizat dacă investigaţia Departamentului de Justiţie este penală sau civilă.

Musk a surprins investitorii pe 7 august, cu planul său de a retrage Tesla de la bursă, anunţând pe Twitter că a asigurat finanţarea pentru un acord care ar evalua compania la 72 de miliarde de dolari. Într-un tweet separat, Musk a scris: ”Sprijinul investitorilor este asigurat”.

Acţiunile Tesla au crescut după tweet-ul său, dar investitorii în obligaţiuni şi titluri convertibile au fost sceptici că zecile de miliarde de dolari necesare pentru răscumpărarea titlurilor se vor materializa.

După două săptămâni de incertitudini, în special legate de finanţare, Misk a renunţat brusc la plan, pe 24 august, afirmând că operaţiunile ar necesita mai mult timp şi atenţie decât a anticipat şi că ”majoritatea acţionarilor Tesla consideră că este mai bine ca Tesla să rămână listată la bursă.

Acţiunile Tesla, care s-au depreciat cu 25% de la creşterile înregistrate după primul mesaj pe Twitter al lui Musk, au scăzut marţi cu 3,5%, la 284,5 dolari pe unitate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img