vineri, 19 aprilie, 2024

EUROBAROMETRU: Increderea romanilor in guvernul national a crescut cu 10%

Distribuie:

Publicat:

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania prezinta vineri, 3 martie, rezultatele Eurobarometrului de toamna, care cuprinde si ultimul raport national dedicat Romaniei si care vizeaza nivelul de crestere economica, situatia somajului si perceptia romanilor privind viitorului proiectului integrationist european.

Angela Cristea, seful Reprezentantei Comisiei Europpene in Romania, a sustinut ca increderea romanilor in Uniunea Europeana continua sa fie peste media europeana, dar in scadere. De asemenea, increderea in guvernul national a castigat 10% in 2016, fata de 2007.

(…) Pe de alta parte, daca ne uitam la trend, fata de 2007, increderea in institutiile nationale creste. Deci, increderea in institutiile europene scade, increderea in institutiile nationale creste. (…) Ne apropiem de o situatie de normalitate. Increderea cetatenilor e bine sa mearga catre cei pe care i-au votat, catre cei care ii reprezinta si cu care exista acest contract social-politic, cu asteptari de ambele parti. Observam ca increderea in Guvernul national a castigat 10% in 2016 fata de 2007.(…). “ a declarat Angela Cristea. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img