miercuri, 6 decembrie, 2023

Euroins, precizari dupa ce ASF a amendat compania pentru incalcarea procedurilor de solutionare a dosarelor de dauna RCA

Distribuie:

Publicat:

Euroins a reacționat după ce ASF a anunțat că a dat o amendă de 500.000 de lei companiei pentru o serie de încălcări a procedurilor de soluţionare a dosarelor de daună RCA.

"Managementul Euroins România Asigurare Reasigurare SA, unul dintre cei mai mari asigurători auto din România, şi cel al Euroins Insurance Group AD (EIG), au luat la cunoştinţă cea mai recentă decizie a ASF.

Euroins Romania salută clarificările publice făcute de ASF: „ASF subliniază faptul că Euroinsîndeplinește indicatorii de prudențialitate, atât în ceea ce privește cerințele minime de capital (MCR – Minimum Capital Requirement), cât și în ceea ce privește cerințele de capital de solvabilitate (SCR – Solvency Capital Requirement)”, precum şi faptul că asigurătorul nu este sub administrare specială, aşa cum s-a vehiculat în mod greşit.

În ceea ce priveşte numirea unui nou Consiliu de Administraţie, care constituie o condiţie pentru încheierea mandatului temporar al Fondului de Garantare în baza deciziei ASF, compania a discutat deja cu ASF propunerile pentru noii membri, toţi profesionşti recunoscuţi atât la nivelul regiunii cât şi al Uniunii Europene.

Acţionarii Euroins Romania vor organiza Adunarea Generală pe 16 martie 2020, pentru a-i alege pe noii membri ai Consiliului de Administraţie. După această procedură, suntem convinşi că toate cerinţele vor fi îndeplinite şi compania îşi va relua ciclul operaţional obişnuit, concentrându-se pe continua îmbunătăţire a serviciilor către clienţi şi parteneri.

Euroins România Asigurare Reasigurare SA a încheiat anul 2019 cu o creștere a vânzărilor de 27% și prime brute subscrise în valoare de 1,279 miliarde de lei, dar 2020 ar putea fi anul îmbunătățirilor operaționale și al unei experiențe mai bune şi de înalt nivel pentru clienţi", a precizat Euroins.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img