duminică, 25 februarie, 2024

Eurostat: somajul in zona euro a scazut in luna martie

Distribuie:

Publicat:

Şomajul în zona euro a scăzut la 7,7% în luna martie de la 7,8% în februarie, potrivit datelor publicate marţi de biroul de statistică al Uniunii Europene Eurostat şi citate de agenţia DPA, informează Agerpres.

 

Cifra Eurostat ajustată sezonier marchează cea mai mică rată înregistrată în blocul monedei unice a 19 state membre UE începând din septembrie 2008.

În martie, 12,6 milioane de persoane erau fără un loc de muncă în zona euro, în scădere cu 174.000 faţă de luna precedentă.

Printre altele, şomajul în rândul tinerilor a scăzut la 16% în martie de la 16,1% în februarie.

Cea mai mică rată a şomajului în UE a fost înregistrată în Republica Cehă de 1,9%. În interiorul zonei euro, cele mai scăzute cifre au fost înregistrate în Germania (3,2%) şi Olanda (3,3%).

Cea mai ridicată rată a fost înregistrată în Grecia, unde datele cele mai recente arată şomajul de 18,5% în ianuarie, şi în Spania (14%).

În UE-28, rata şomajului a fost de 6,4% în martie, în scădere de la 6,5% în februarie. Aceasta este cea mai scăzută rată după ce Eurostat a început să compileze datele lunare în ianuarie 2000, a declarat biroul de statistică european.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img