vineri, 29 martie, 2024

Evoluția telefoanelor și modul în care a fost influențată industria de divertisment

Distribuie:

Publicat:

Smartphone-ul este cel mai util, interesant și revoluționar gadget din viața noastră. Astăzi, majoritatea oamenilor deține un telefon inteligent, pe care pot fi rulate diferite aplicații utile în activitatea cotidiană. Telefoanele moderne, internetul și aplicațiile de mobile sunt disponibile astăzi.

Însă puțini știu că ecosistemul acesta are o viață relativ tânără de puțin peste două decenii. Copiii din ziua de azi nu-și pot imagina viața fără telefon sau internet, însă cei trecuți de treizeci de ani știu cât de greu era înainte la nivel de comunicare și modul în care consumam divertismentul.

Primul smartphone din lume a apărut pe 23 noiembrie 1992 și era recunoscut sub denumirea de IBM Simon. Cântărea puțin peste 500 de grame și lungimea de de 20 de centimetri. Avea calendar, calculator și se puteau primi și trimite fax-uri și emailuri. Chiar dacă era limitat cu privire la funcții și specificații, IBM Simon a pus bazele unei industrii de miliarde de dolari, fără de care nu putem trăi astăzi.

În prezent, piața este invadată de sute de modele cu diferite specificații tehnice. Odată cu evoluția tehnologică a telefoanelor inteligente, a evoluat și industria de aplicații de mobile și software. Inclusiv industria divertismentului a evoluat în pas cu tehnologia smartphone-urilor.

Dacă în trecut, oamenii se bucura de emisiunile TV doar la televizor, iar radiourile și casetofoanele redau muzica preferată după dispozitive magnetice (casete, cd-uri, viniluri), iată că astăzi, prin intermediul unui smartphone, avem acces la tot ce înseamnă divertisment: muzică, filme, emisiuni tv, jocuri și multe altele.

Odată cu evoluția smartphone-urilor și răspândirea internetului la scară largă, a evoluat și industria de gambling, ramură a divertismentului. În 1996 a apărut primul cazinou online. Era prezentat într-o formă rudimentară, însă așa a luat naștere o altă industrie despre care vorbim astăzi atât de nativ.

Prin intermediul noilor smartphone-uri conectate la internet, astăzi putem să ne bucurăm de jocuri de cazinou oricând și oriunde. Puteți accesa cazinoul online preferat,  si sa jucati slotirile cum ar fi la NetBet pacanele online și puteți să vă încercați norocul la cele mai moderne și atractive jocuri.

A fost o adevărată revoluție tehnologică ce a schimbat lumea în care trăim. Mulțumită tehnologiei mobile, utilizatorii nu numai că au acces instant la jocurile preferate, dar și pot practica jocuri în timp real și inclusiv cu persoane din toată lumea.

A evoluat foarte mult grafica, care astăzi este mult mai bine realizată, dinamică, cu efecte 3D și mult mai complexă vizual. A evoluat coloana sonoră a jocurilor, ceea ce oferă un plus la experiența generală. Toate acestea nu ar fi fost posibile dacă smartphone-ul nu ar fi fost capabil să redea asemenea conținut.

Mai mult, progresele în tehnologia HTML5 au însemnat că nu mai avem nevoie de un PC sau de o conexiune fixă ​​la internet pentru a juca jocuri online. Astăzi ne bucurăm de telefoane mult mai puternice, unele chiar peste configurațiile hardware ale calculatoarelor sau laptop-urilor.

Smartphone-urile au devenit un instrument indispensabil în activitatea cotidiană, la locul de muncă și în modul în care dorim să ne distrăm. Telefoanele inteligente și aplicațiile au simplificat modul în care comunicăm și a redus timpii în care răspundem la emailuri și mesaje.

Printr-un click, astăzi putem sa ne vedem la distanță, putem comunica, ne putem juca și chiar să muncim, totul prin intermediul unui dispozitiv portabil, care are o istorie de doar 30 de ani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img