joi, 18 aprilie, 2024

Exclusiv! Alerta la Iasi! Virusul West Nile a facut o victima! Din pacate a murit!

Distribuie:

Publicat:

Barbatul in varsta de 67 de ani care era internat la spitalul de BoliInfectioase Iasi, de mai multe zile si care a fost diagnosticat cu cumplitul virus West Nile a decedat la inceputul acestei saptamani. Conform medicilor, starea acestuia s-a agravat el fiind internat de la inceput la Terapie Intensiva cu simptome specifice meningitei. Precizam faptul ca la Spitalul de Boli Infectioase au mai fost confirmate, in aceasta saptamana, alte trei cazuri de pacienti cu virusul West Nile. Astfel, la nivelul judetului Iasi s-a ajuns la un numar de sapte cazuri. Medicii anunta ca cele trei cazuri noi sunt din mediul rural si au varste de peste 50 de ani. Din fericire starea lor de sanatate nu prezinta complicatii grave.

Virusul West Nile este extrem de periculos. Care sunt simptomele si cum ne putem feri de el

Au fost confirmate cazuri de infectie cu virusul West Nile, provocat de intepaturile de tantari, pe teritoriul Romaniei. Specialistii va cer sa fiti precauti si sa va feriti de intepaturile tantarilor.

Simptomele contactarii virusului:

Au fost identificate trei situatii:

1. Forma severa – Meningita/Encefalita:

Aproximativ 1 din 150 de persoane infectate cu virusul West Nile dezvolta simptome severe de boala: febra puternica; dureri de cap; rigiditate la nivelul gatului; stupoare; dezorientare; coma; tremor si convulsii; slabiciune musculara; pierderea vederii; amorteala si paralizie. Simptomele pot persista pe perioada mai multor saptamani, iar efectele neurologice pot fi permanente. Recuperarea este caracterizata de o perioada lunga de convalescenta si extenuare.

2. Manifestarea de simptome moderate – Sindrom febril:

Perioada de incubare este de 2 – 8 zile. Aproximativ 20% dintre persoanele infectate cu virusul West Nile prezinta simptome de severitate moderata: febra; durere de cap; stare de greata si varsaturi, lipsa apetitului alimentar, diaree; dureri musculare si articulare; rareori limfadenopatie – inflamarea ganglionilor limfatici; urticarie la nivelul pieptului, stomacului sau spatelui. Simptomele se manifesta pe o perioada de 7-10 zile, desi slabiciunea poate persista pana la cateva saptamani, iar limfadenopatia pana la 2 luni.

3. Lipsa simptomelor – Infectie asimptomatica:

Aproximativ 80% (4 din 5 persoane) infectate cu virusul W.N. nu prezinta nici un simptom. Nu exista un tratament specific pentru virusul West Nile. In cazul manifestarii de simptome de severitate medie, starea pacientului se imbunatateste dupa cateva zile in absenta unui tratament.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img