sâmbătă, 20 aprilie, 2024

FCSB, foarte aproape de faliment. Gigi Becali are de platit despagubiri uriase

Distribuie:

Publicat:

Magistratii de la Tribunalul Bucuresti ar fi decis, in sedinta de vineri, 25 mai, ca Gigi Becali, finantatorul FCSB, trebuie sa plateasca despagubiri celor de la CSA Steaua pentru o perioada de 10 ani si nu pentru trei, asa cum au cerut avocatii omului de afaceri. Este vorba despre perioada de 10 ani, timp in care Becali ar fi folosit ilegal numele si marca ”Steaua”. Decizia nu este insa una definitiva si poate fi atacata la Curtea de Apel, dupa cum sustine prosport.ro.

"S-a respins exceptia prescriptiei extinctive, Gigi Becali e bun de plata! Va trebui sa achite intreg prejudiciul creat in perioada decembrie 2004 – decembrie 2014. Prejudicierea continua si astazi. Sunt foarte multumit si ma asteptam, pentru ca decizia e legala", a declarat Talpan. 

Daca aceasta decizie va deveni definitiva, atunci Becali va fi nevoit sa le achite celor de la CSA Steaua suma de 37 de milioane de euro. 

"Cum sa zici ca ti-am adus eu prejudiciu? Daca tu nu faceai fotbal, nu aveai voie sa faci fotbal. Cum sa zici ca ti-am adus eu prejudiciu ca vindeam castraveti, iar tu vindeai rosii. Tu nu aveai voie sa vinzi castraveti. Plus de asta eu nici nu vindeam. Eu nu faceam marketing cu produse cu marca. Eu nu ti-am adus niciun prejudiciu, nici nu am avut beneficiu, pentru ca nu faceam marketing", a spus Becali, in urma cu cateva zile, la Digi Sport.

Luna trecuta, Becali a anuntat ca daca va fi obligat sa achite aceasta suma, atunci echipa va intra in faliment. 

”FCSB nu are patrimoniu 37 de milioane de euro. E clar faliment daca se da decizia asta. Cum ceri 3,7 milioane de euro pe an cand tu ai marca de 3-4 ani si ai facut 40.000 de euro pe an? Nu se poate". a declarat Becali.

Un evaluator independent a calculat prejudiciul pe 10 ani, cat finantatorul s-ar fi folosit abuziv de nume, culori si palmares. Astfel, Armata cere 36,8 de milioane de euro din partea lui Gigi Becali, lucru care va duce probabil la falimentul echipei. Cel putin asta a sustinut patronul FCSB si in trecut, explicand ca nu are cum si de ce sa plateasca o asemenea suma.

Becali sustine ca despagubirile pot fi cerute doar pe 3 ani, nu pe 10, deoarece restul anilor ar fi fost prescrisi. Cum contestatia CSA a fost formulata in 2016, perioada pe care finantatorul echipei din Liga 1 considera sa ar trebui sa plateasca o suma ar fi cea aferenta anului 2013, deoarece in 2014 a schimbat denumirea echipei.

Istoricul conflictului

Razboiul dintre FCSB si Armata a inceput in anul 2015, cand clubul patronat de Becali a pierdut marca Steaua Bucuresti, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins contestatia in anulare formulata de club la decizia din 3 decembrie prin care i-a fost anulata marca. ICCJ a anulat, pe 3 decembrie, marca Steaua Bucuresti inregistrata sub nr. 061735 in 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA.

FCSB a fost actionata in instanta in 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucuresti, care a cerut anularea marcii inregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucuresti a respins aceasta cerere, in 17 aprilie 2012, decizie mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, in 20 decembrie 2013, insa ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

Ulterior au existat mai multe runde de negocieri intre cele doua parti, pentru ca Becali sa poata folosi in continuare numele de Steaua, dar nu s-a ajuns la nicun consens.

In vara lui 2017, CSA a reinfiintat sectia de fotbal a clubului, iar echipa coordonata in acest moment de Marius Lacatus, Stefan Iovan si Ion Ion evolueaza in liga a patra si este sustinuta de suporterii de la Peluza Sud Steaua.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img