vineri, 29 martie, 2024

Festivalul umorului „Constantin Tănase” a ajuns la final!

Distribuie:

Publicat:

Teatrul de revistă „Toma Caragiu” din Ploiești a avut onoarea de a încheia cea de-a 27-a ediție a Festivalului umorului „Constantin Tănase” cu spectacolul „Dă, Doamne, cântec!”.

Astfel, vasluienii prezenți în Centrul Civic au avut plăcerea de a asculta melodii aparținând apreciatului compozitor Viorel Gavrilă, în interpretarea soliștilor Daniela Răduică, Romeo Zaharia și George Capanu, amfitrion fiind Mihaela Rus, acompaniați de Orchestra Majestic.

Invitata serii a fost solista Doina Moroșanu, vocea de aur a Vasluiului, cunoscută drept cea mai bună interpretă de romanțe la nivel național.

Spectacolul a scos din cutia cu amintiri câteva melodii de neprețiut pe portativul sufletului, încântând publicul cu o serie de refrene celebre, în care iubirea și frumusețea au fost în prim plan.

Pe final a fost adus și un omagiu regretatei soliste Laura Stoica, cea care a făcut șlagăr din piesa „Dă, Doamne, cântec!”.

În deschidere, pe scenă a urcat câștigătorul trofeului Festivalului de la concursul de interpretare, Andrei Bodnar, din Câmpulung Moldovenesc, care la numai 8 ani a impresionat juriul, primind marele premiu.

De asemenea, actorul orădean Sebastian Lupu, cel care i-a dat viață lui Tănase, a avut un ultim moment artistic, nu înainte de a-i felicita pe organizatori pentru efortul depus de a ține în viață festivalul.

 

Update : 

Povestea celui trei purceluși prezentată de actorii Teatrului de Animație Imaginario Ploiești

Organizatorii Festivalului umorului „Constantin Tănase” au oferit o nouă surpriză copiilor, programând în această dimineață, în centrul Vasluiului, spectacolul „Cei trei purceluși”, prezentat de actorii Teatrului de animație Imaginario, secție a Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești.

Binecunoscuta poveste a celor trei frați purceluși a atras mulți copii, dornici să afle finalul, ținând cont că fiecare dintre purceluși încearcă să se apere de amenințarea lupului înfometat.

Pe scena din Centrul Civic am avut parte de păpuși, animație și o poveste cântată cu măiestrie de actori, care au transmis copiilor și părinților importanța solidarității și a unității, în momentele dificile pe care le întâmpinăm în viața de zi cu zi.

Update:

Seară franceză la Festivalul umorului „Constantin Tănase”!

Vasluienii au avut privilegiul de a urmări unul dintre cele mai recente spectacole ale Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București.

Este vorba despre spectacolul „Bonsoir, mon Paris”, unde cei prezenți în sala Casei de Cultură „Constantin Tănase” au aflat prin muzică despre tainele Parisului boem, al cabaretului și al cafenelelor sale, spectatorii având oportunitatea de a retrăi spiritul parizian al vremurilor de altă dată.

Spectacolul a avut la bază unele dintre cele mai frumoase șansonete franțuzești, fiind considerat o odă adusă Parisului și muzicienilor care i-au cântat farmecul discret.

În cele aproape două ore, soliștii și orchestra teatrului de operetă au oferit momente de înaltă ținută artistică, vasluienii fiind martori unor scene de exuberanță care caracterizează Parisul, un oraș plin de viață, cu poeți și pictori, florărese și artiști de stradă.

Aplauzele îndelungi de la final reflectă succesul de care s-au bucurat reprezentanții Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” pe scena Festivalului umorului „Constantin Tănase”.

Update:

„Fazanul” de la Teatrul „Victor Ion Popa” Bârlad are umor

Festivalul umorului „Constantin Tănase” a propus spectacolul „Fazanul”, de Georges Feydeau, pus în operă de actorii Teatrului „Victor Ion Popa” din Bârlad, în regia lui Ștefan Alexiu.

A fost o nouă seară cu o sală a Casei de Cultură plină, în care s-a râs mult, actorii teatrului bârlădean reușind să ofere o poveste hazlie și plină de încurcături, în care păcălitorul devine ușor păcălit, iar ritmul amețitor al întâmplărilor, imprevizibilul și răsturnările de situații au avut ca rezultat o comedie de calitate, în care s-a aplaudat frenetic.

Practic, publicul vasluian s-a întâlnit cu răsturnări de situaţie de un comic excesiv, un pic de şantaj, o groază de minciuni, situaţii neaşteptate, un ritm accelerat şi mult haos.

Distribuția a fost formată din actorii George Sobolevschi, Sorin Gheorghe, Ramona Ananie, Petronela Ene, Simon Salcă JR, Irina Cocea, Cristian Todică, Marcel Anghel, Oana Florea, Lily Popa Alexiu, Cătălina Rusu, Cella Croitoru, Alexandru Savu, Lucian Arhire și Diana Hatmanu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img