Fondul Monetar International-acuzat de terorism

Publicat:

Ministrul elen de finante, Yanis Varoufakis, a acuzat sambata creditorii internationali ai tarii sale de ‘terorism’ si de intentia de a-i ‘umili pe greci’, cu o zi inaintea referendumului prin care acestia se vor pronunta asupra ultimelor propuneri de acord ale institutiilor creditoare, transmite AFP.

‘Ceea ce fac cu Grecia are un nume: terorism’, a acuzat Varoufakis, intr-un interviu acordat cotidianului spaniol El Mundo.

‘De ce ne-au obligat sa inchidem bancile? Pentru a le insufla oamenilor teama. Si cand este vorba despre a raspandi frica, numim acest fenomen terorism’, a sustinut ministrul elen, referindu-se la politica dusa de creditori Atenei – Fondul Monetar International, Banca Centrala Europana si Uniunea Europeana.

Oricare ar fi rezultatul referendumului de duminica, bancile din Grecia se vor redeschide si va exista un acord cu creditorii, a dat asigurari Varoufakis. ‘Oricare va fi rezultatul referendumului, luni va exista un acord, sunt pe deplin si absolut convins de aceasta. Europa are nevoie de un acord, Grecia are nevoie de un acord, asa incat vom ajunge la un acord’, a insistat el.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img