Ford se aşteaptă la pierderi de trei miliarde de dolari în 2023 de pe urma afacerilor cu automobile electrice

0
152

Grupul auto american Ford Motor a anunţat joi că divizia sa de vehicule electrice a înregistrat pierderi cumulate de trei miliarde de dolari în ultimii doi ani şi ar urma să piardă alte trei miliarde de dolari în acest an, în condiţiile în care grupul investeşte puternic în noile modele şi uzine, transmite Reuters.

Aceste cifre au fost prezentate joi alături de anunţul Ford că va introduce o nouă modalitate de a raporta rezultatele financiare, în ideea de a da investitorilor o imagine mai clară asupra performanţelor celor trei divizii principale ale grupului. Astfel, începând cu rezultatele pe primul trimestru, care vor fi anunţate la data de 2 mai, Ford va publica rezultatele înregistrate de diviziile: Ford Model e ( vehicule electrice), Ford Blue (vehicule pe combustie) şi Ford Pro (vehicule comerciale şi servicii), potrivit Agerpres.

Potrivit Ford, în perioada 2021-2023, pierderile cumulate înregistrate de divizia Ford Model e se vor ridica la şase miliarde de dolari, dar cu toate acestea oficialii companiei se aşteaptă ca divizia de vehicule electrice să devină profitabilă până la finele lui 2026 cu o marjă de profit operaţional de 8%.

Directorul financiar John Lawler a spus că Ford nu va mai publica rezultate financiare defalcate pe regiuni, ci doar pe divizii de activitate. În plus, Lawler a mai spus că Ford va publica cifrele de vânzări anuale şi trimestriale precum şi cota de piaţă a companiei pe primele cinci pieţe mondiale, dar nu va mai oferi informaţii cu privire la vânzările şi cota de piaţă la nivel regional.

Anul trecut Ford, a avut pierderi înainte de taxe în valoare de 600 milioane de dolari în China, a fost într-o situaţie de tip „brake even” (-pe zero-nr.) în Europa şi a afişat un profit modest de 400 milioane de dolari în America de Sud. Cea mai mare parte a profitului operaţional (9,2 miliarde de dolari) a fost realizată în America de Nord.

Continaurea pe stiirpesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.