vineri, 19 aprilie, 2024

Fosta locuinta a presedintelui revine la vechii proprietari, dupa ce familia Iohannis a pierdut procesul

Distribuie:

Publicat:

Fosta casa a familiei Iohannis din centrul Sibiului revine la primii proprietari, informeaza Digi24. 
Curtea de Apel Alba Iulia a respins, miercuri, ca nefondat recursul facut de Rodica Bastea impotriva hotararii Tribunalului Sibiu care admisese cererea de revizuire formulata de locatarii celor doua apartamente din imobilul de pe strada Balcescu din Sibiu, pierdut in instanta de catre presedintele Klaus Iohannis. Locatarii redevin astfel proprietari ai apartamentelor respective, pe care le cumparasera in anii ‘90 de la statul roman in calitate de chiriasi, informeaza news.ro
Casa de pe strada Nicolae Balcescu din Sibiu a facut parte din averea sotilor Maria si Eliseu Ghenea, iar dupa decesul acestora averea a trecut in anii ’70 in proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care insa a decedat, fara a avea copii.
Imobilul a ajuns in proprietatea statului, iar in anul 1997 imobilul a fost cumparat de chiriasi. in anul 1999, contractele prin care chiriasii au cumparat casa au fost anulate in instanta, la cererea fiului lui Nicolae Bastea, acesta din urma fiind nepot al sotilor Ghenea.
Casa a ajuns apoi in proprietatea familiei Iohannis, care a cumparat partea urmasilor lui Nicolae Bastea. Fostii chiriasi au deschis procese in instante, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat in posesia imobilului din Sibiu, contestand calitatea de urmas de drept a lui Nicolae Bastea.
Familia Iohannis a pierdut procesul la Brasov, iar, la jumatatea lunii noiembrie 2015, Iohannis a facut recurs, acesta fiind respins la Curtea de Apel Brasov.
in aprilie 2016, inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca dosarul sa fie stramutat de la Curtea de Apel Brasov la Curtea de Apel Pitesti, la solicitarea familiei Iohannis. Magistratii argeseni au amanat pentru 22 februarie luarea unei decizii definitive.
Pe 22 februarie, magistratii au respins contestatia in anulare formulata de familia Iohannis. Decizia fiind definitiva, nu a mai existat nicio posibilitate de atac.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img