luni, 27 martie, 2023

Fostul sef al Politiei Locale Vaslui – Laurentiu Turbatu, va ajunge dupa gratii

Publicat:

Fostul sef al Politiei Locale Vaslui Laurentiu Turbatu a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu executare pentru delapidare, fals intelectual si uz de fals, dupa ce si-ar fi insusit peste 200.000 de lei, echivalentul a 53.000 de litri de benzina pe timpul cat a condus institutia.
Curtea de Apel Iasi l-a condamnat definitiv la patru ani de inchisoare si la plata unei amenzi de 20.000 de lei pe Laurentiu Turbatu, care a condus, pana in 2012, Politia Locala Vaslui.
El a fost acuzat de delapidare, fals intelectual si uz de fals, dupa ce ar fi obligat angajati ai institutiei sa treaca kilometri in plus pe foile de parcurs fata de consumul real de combustibil pentru a-si putea insusi diferenta de bani.
Magistratii ieseni i-au redus pedeapsa dispusa de instanta de fond, Judecatoria Vaslui, admitand apelul fostului sef al Politiei Locale. Astfel, Laurentiu Turbatu a fost condamnat la patru ani de inchisoare pentru delapidare, patru luni pentru fals intelectual si doua luni pentru uz de fals, urmand sa execute pedeapsa cea mai grea.
Curtea de Apel Iasi a mentinut celelalte pedepse date de Judecatoria Vaslui. Astfel, fostul sef al Politiei Locale Vaslui va trebui sa plateasca o amenda penala de 20.000 de lei, echivalentul a 200 de zile inchisoare pe care le va executa daca nu o va achita, precum si despagubiri civile de 207.854,72 lei.
Potrivit rechizitoriului procurorilor Tribunalului Vaslui, Laurentiu Turbatu si-ar fi obligat angajatii, care foloseau masinile institutiei, sa intocmeasca documente financiar-contabile false pentru decontarea contravalorii carburantului. In urma acestor fapte, sustin anchetatorii, fostul sef al Politiei Locale si-ar fi insusit suma de 210.955,18 lei, reprezentand contravaloarea a 53.802 litri de benzina trecuti in plus in foile de parcurs fata de consumul real de combustibil inregistrat la bordul masinilor de politie. Perioada verificata de procurori a fost 2005-2011, falsificarea documentelor facandu-se, potrivit rechizitoriului, cu complicitatea gestionarului de la Politia Locala, Paul Tunaru. De altfel, si acesta a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Iasi la un an si zece luni de inchisoare sub supraveghere pentru complicitate la delapidare si fals intelectual.
De asemenea, procurorii au pus sub sechestru asiguratoriu pe bunurile imobile ale fostului director Laurentiu Turbatu, mentinut de instanta in vederea recuperarii prejudiciului cauzat in situatia in care instanta il gaseste vinovat pe cel care a condus Politia Locala Vaslui si fostul Corp al Gardienilor Publici timp de 16 ani.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite