luni, 26 februarie, 2024

(FOTO) Satul unic din Romania, unde localnicii ajung doar cu scara

Distribuie:

Publicat:

Undeva, in varf de munte, in satul Inelet, un catun pierdut printre norii agatati de crestele stancoase, isi duc zilele 47 de oameni, pentru care timpul are o alta dimensiune.

Cateva bucati din lemn prinse in stancile inalte reprezinta singura cale de acces catre Inelet, un sat din judetul Caras-Severin. Astfel, acele bucati din lemn prinse in stancile inalte sunt singura legatura cu civilizatia pentru localnicii care isi duc zilele aici.

Inelet face parte din comuna Cornereva, care cuprinde in total 40 de sate, iar majoritatea sunt uitate de lume. Localnicii traiesc ca acum 100 de ani, nu au curent electric, iar singurul telefon se afla la scoala din sat unde astazi mai invata doar trei copii. In plus, invatatoarea sta aici de luni pana vineri, iar la sfarsitul saptamanii coboara in orasul Baile Herculane.

Catunul din varf de munte este despartit de oras de doar cativa kilometri. Chiar si asa, pentru unii este imposibil de ajuns, pentru ca drumul nu este deloc usor de parcurs. Tocmai de aceea, oamenii din sat au invatat sa se descurce singuri.

Ei sunt gospodari si fiecare isi cultiva legume, fructe si cresc animale. Insa, ce nu le da natura isi cumpara de la oras, unde se duc doar cei in putere, care pot sa urce si sa coboare scara, cu ranita plina de provizii in spate.

Exista si o biserica, dar sta inchisa pentru ca preotul vine de cateva ori pe an. Postasul urca o data pe luna, iar medicii nu au ajuns aici niciodata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img