joi, 28 martie, 2024

Franţa a cerut Serbiei şi Kosovo să accepte propunerea UE de a-şi reglementa disputa referitoare la plăcuţele de înmatriculare

Distribuie:

Publicat:

Franţa a cerut Serbiei şi Kosovo, "şi în special, Kosovo", să accepte propunerea UE de a-şi reglementa disputa referitoare la plăcuţele de înmatriculare după eşecul discuţiilor, imputat de Bruxelles Pristinei, potrivit France Presse.

Franţa "cere celor două părţi, şi în special Kosovo, să accepte propunerea de compromis formulată de Uniunea Europeană", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului francez de Externe într-un comunicat.

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic şi premierul kosovar Albin Kurti nu au reuşit să ajungă la un acord luni la Bruxelles pentru a soluţiona diferendul cu privire la plăcuţele de înmatriculare care înveninează relaţiile bilaterale, potrivit Agerpres.

Serbia acceptase propunerile europene, contrar părţii kosovare, a subliniat Josep Borrell, şeful diplomaţiei UE.

Această întâlnire intervine într-un context de tensiuni în creştere între Serbia şi fosta sa provincie cu populaţie majoritar albaneză, spre marea nemulţumire a UE, mediatoare din 2011 a negocierilor pentru normalizarea relaţiilor dintre acestea.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img