joi, 30 mai, 2024

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru varianta de ocolire a municipiului Zalau,

Distribuie:

Publicat:

Guvernul a aprobat, miercuri, indicatorii tehnico-economici pentru varianta de ocolire a municipiului Zalău, etapa a doua, între DN 1F, km 79, şi DJ 191C, un obiectiv de interes naţional de utilitate publică, cuprins în Master-Planul general de transport, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, potrivit Agerpres.

"Valoarea totală a investiţiei este de 241,983 milioane de lei, iar perioada de realizare este de 24 de luni. Finanţarea se va realiza din fonduri externe nerambursabile, dar şi prin bugetul Ministerului Transporturilor. Vor fi realizate lucrări de drum, lucrări de poduri şi pasaje, mai exact cinci viaducte şi două poduri, intersecţii la nivel cu alte căi de comunicaţii şi intersecţii giratorii, precum şi lucrări hidrotehnice", a spus Barbu.

El a adăugat că în şedinţa de guvern de miercuri au fost parcurse, de asemenea, ultimele etape în procesul de expropriere a imobilelor proprietate privată aflate pe coridorul autostrăzii Sebeş-Turda, lot 3, localităţile Aiud şi Mirăslău, din judeţul Alba.

"În termen de trei luni de la publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii de guvern adoptată astăzi, Ministerul Transporturilor va putea achita integral despăgubirile pentru expropriere către proprietarii privaţi", a menţionat Nelu Barbu.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img